Zonguldak'ta polisin gerçekleştirdiği çete operasyonunda gözaltına alınan Ozan Varol davasında mahkeme Ozan Varol'un adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 'Suç işlemek amacıyla, silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevi kötüye kullanma, suç delillerini yok etme ve gizleme , Yağma ve silahla yaralama' suçlamasıyla çete lideri olarak yargılanan Ozan Varol, Zonguldak Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme Ozan Varol'un üzerine atılı suç vasıflarının değişebileceği yönündeki savunmaları dikkate alarak adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmasına karar verdi.
Zonguldak adliyesinde bugün görülen davada serbest bırakılan Ozan Varol'la ilgili ilk açıklamayı avukatı Eray Oruç yaptı.

Avukat Oruç yaptığı savunmada; 'Müvekkilim yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve suç örgütü kurma ve yönetme suçlamalarıyla yargılanıyor. Üzerine atılı 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunun niteliğinin değişeceği ve diğer suçlar açısından ise suçun unsurlarının oluşmadığı açıkça ortadadır ve beraatını talep ediyoruz' dedi. Mahkeme Ozan Varol'un adli kontrol şartıyla yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmasına karar verdi. Operasyonda gözaltına alınan diğer 8 şüpheli ise önceki duruşmalarda adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

OLAY NEYDİ?

Zonguldak'ta polisin geçen yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiği çete operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Zonguldak merkez ve ilçelerinde ; 'Suç işlemek amacıyla, silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, görevi kötüye kullanma, suç delillerini yok etme ve gizleme, Yağma ve silahla yaralama' suçlarını işledikleri iddia edilen; Ozan Varol, liderliğindeki suç örgütüne operasyon düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen Operasyonda Ozan V., işe birlikte 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 6 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği, çok sayıda mermi, kesici alet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Editör: Pusula Gazetesi