Ereğli'de kızının yeni doğan bebeğini 5 bin TL karşılığında başka bir aileye satmak isterken polis tarafından yakalandı.
Alaplı ilçesinde ikamet eden Ahmet M. (58) bir tanıdığı aracılığı ile Kozlu ilçesinde yaşayan ve çocukları olmayan S.S. (35) ve eşi C.S. (28)ile doğacak olan öz torunu için 5 bin TL karşılığında anlaştı. Sabah doğum vakti gelen kızı B.Ş.'yi hastaneye getiren baba Ahmet M., doğumdan sonra torununu teslim edeceğini ifade etti. Doğum için hastaneye yatırılan B.Ş. hastane çalışanlarına babasının bebeğini para karşılığında bir başka aileye vermek istediği söyledi. Hastane yetkilileri polis ekiplerine haber verdi. B.Ş. doğum servisinde bir erkek çocuğu dünyaya getirirken, hastaneye gelen polis ekipleri önce öz torununu satmaya çalışan Ahmet M.'yi, ardından da yeni doğan bebeği almak isteyen S.S. ile eşi C.S.'yi gözaltına aldı.
B.Ş.'nin daha önce boşandığı eşinden 2 çocuğu olduğu ve daha sonra imam nikahlı eşi S.T.'dende hamile kaldığı, bebeğin babasının da kısa süre önce evi terk ettiği öğrenildi.
Gözaltına alınan Ahmet M. İle bebeği satın almak isteyen S.S. ile C.S. alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, B.Ş'nin doğum servisinde tedavisi devam ediyor. Yeni doğan erkek bebek ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınacağı ifade edildi.

Editör: Pusula Gazetesi