Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi, TRT Haber'i konuk etti. TRT Haber, merkezi ziyaret ederek "Oyuncak Model Tasarımı ve Üretimi Projesi" hakkında Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Yazıcı'dan bilgiler aldı.

Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı, "Merkezimizde öğretim ve atölye teknik elemanları tarafından ahşap oyuncak ve zeka geliştirici materyallerin üretimleri gerçekleştirilmektedir. Ahşap Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak ahşap oyuncak tasarım ve üretim uygulamalarını teşvik etmek, üniversitemizin bilgi ve birikimini aktarmak, faydalı model oluşturmak, sıfır atık projesi kapsamında endüstriyel atıkların değerlendirilmesini sağlamak hedefindeyiz" dedi.

Türkiye'de oyuncak sektörünün neredeyse tamamen ithalata bağlı olduğunu ifade eden Yazıcı, özellikle hammadde açısından zengin olan ülkemizin bu pazardan payını alabilmesi ve bu konuda dünyada cazibe merkezi olabilmesi için mevcut potansiyelinin değerlendirilerek ahşap oyuncak sektörünün geliştirilmesinin gerektiğini söyledi.

"OYUNCAKLARIN SAĞLIKLI OLMASI ÖNEMLİ"

TRT Haber'e yaptığı açıklamada Yazıcı, çocuk gelişimi ve eğitimi açısından sağlıklı materyallerden yapılmış oyuncakların kullanımının son derece önemli olduğunu çocuğa oyun olanakları sunulması kadar oyunla ilgili eğitim materyallerinin sağlanmasının da dikkat edilmesi gereken bir başka konu olduğuna dikkat çekti.

"TOPLUMA HİZMET EDİYORUZ"

Topluma hizmet ve sosyal sorumluluk kapsamında üniversitemizin her konuda üstlendiği misyon gereği Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı'nın tavsiyeleri ile farklı alanlara ve ihtiyaç sahiplerine ahşap oyuncaklar gönderildiğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı, bu oyuncakların sevgi evlerindeki çocuklara, şehit aileleri ve çocuklarına, bölgede bulunan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği ihtiyaç sahibi çocuklara, Türk Kanser Derneği Mucize Evleri'nde konaklama yapan ve kanser tedavisi gören çocuklara, ayrıca 23 Nisan etkinlikleri kapsamında bölgede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği ihtiyaç sahibi okullara destek olarak gönderildiğini söyledi.

Röportajın sonunda Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı, "Maddi ve manevi destekleriyle merkezimizin işlevselliğini ve gelişimini artıran, tüm çalışmaları ve gelişmeleri yakından takip ederek projenin gelişmesi için her türlü desteği gösteren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı'ya sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca siz TRT ailesine böylesine çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi amaçlı ve son derece önemli bir konuda program imkanı sağladığınız için teşekkür ederiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi