İzmir'de lösemi teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen ancak henüz donör bulunamayan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve onun gibi ilik bekleyen lösemililer için Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde ikinci defa kök hücre ve kan bağışı gerçekleştirildi.

KESK'in çağrısıyla 4 Ocak Cuma günü Çaycuma'da kök hücre ve kan bağışı kampanyası yapılmıştı. Öykü Arin için henüz uygun döner bulunamaması ve iki aydan az bir zamanın kalması nedeniyle Çaycuma'da ikinci kez kök hücre ve kan bağışı kampanyası yenilendi. Çaycuma Atatürk Anıtı önünde Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi aracılığıyla gerçekleştirilen kampanyaya özelikle gençler ilgi gösterdi. Herhangi bir sağlık sorunu bulunamayan ve 18-50 yaş arasındaki herkes kök hücre ve kan bağışında bulunabiliyor.

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol da bağış kampanyasını gün boyu takip ederek, destek verenlere teşekkür etti.

Akyol; "KESK'in çağrısıyla geçtiğimiz hafta Zonguldak'ta ve Çaycuma'da kök hücre ve kan bağışı kampanyası yapılmıştı. Öykü Arin için uygun donör hala bulunamadı ve iki aydan az bir zaman kaldı. Bu nedenle Çaycuma'da bir kez daha kampanya çağrısı yaptık. Çaycuma halkı çok duyarlı. Geçtiğimiz hafta yapılan kampanyaya katılamayan "Belki de uygun donör benim" diyen çok sayıda Çaycumalı yurttaş bugün Öykü Arin ve tüm lösemiler için kök hücre ve kan bağışı yapıyor. Bir kez daha teşekkür ediyoruz bu duyarlılık için. Kızı Öykü Arin için çağrıda bulunan anne Eylem Yazıcı, "Birinin hayatını kurtarma şansı size geldiğinde iki eliniz kanda olsa bile o işi bırakıp o hayatı kurtarmanızı bir anne olarak istiyorum ve bekliyorum" demişti. Öykü Arin'in annesinin çağrısına duyarsız kalmayalım. Türkiye'nin neresinde olursak olalım en yakın Kızılay Kan Bağış Merkezi'ne giderek Öykü Arin ve tüm lösemili hastalar için sadece 3 tüp kan vererek umut olabiliriz"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi