Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinden yapılan açıklamada; "Bu güzel kartlar için Sevgili Öykü Arin'e ve annesi Eylem Şen Yazıcı'ya teşekkür ediyoruz. Öykü Arin'in iyileşeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz. Öykü Arin'i çok seviyoruz ve önümüzdeki yıl Çaycuma'da 16'ncısını yapacağımız uçurtma şenliğine bekliyoruz" denildi.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği ve KESK Çaycuma Bileşenlerinin çağrısıyla geçtiğimiz Ocak ayında Öykü Arin ve tüm lösemi hastaları için Çaycuma'da Kızılay aracılığıyla iki kez kök hücre kampanyası yapılmış, kampanyaya çok yoğun bir katılım olmuştu.

BABADAN NAKLEDİLEN İLİK % 98.5 ORANINDA TUTTU

Uygun ilik bulunamaması nedeniyle Öykü Arin için 2 buçuk ay önce annesi Eylem Şen Yazıcı'dan ilik nakledildi. İlik uyum sağlamayınca Öykü Arin'e bu kez babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu kök hücre nakli yapıldı. 3 Haziran'da yapılan naklin %98.5 oranında tuttuğu belirtildi. Öykü Arin'in tedavi süresi devam ediyor ve yarı uyumlu naklin tamamen başarılı olup olmadığını zaman gösterecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞRILDI

Eğitim Sen açıklamasında; Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) verilerine göre, kemik iliği nakli bekleyen yaklaşık bin 700 hasta ve incelenmeyen 100 bine yakın kan örneğinin bulunduğu belirterek Öykü Arin ve tüm lösemi hastaları için kan örneklerinin acilen işlenmesi konusunda Sağlık Bakanlığı göreve çağırdı.

Editör: Pusula Gazetesi