Zonguldak Devrek Cezaevi'nde kalan ve oy kullanması yasak olan Muhammed Gönültaş adlı hükümlü adına İstanbul Arnavutköy ilçesinde oy kullanıldığı öğrenildi.

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'da kamu görevlisi olmayan iki kişinin sandık kurulu başkanlığı yaptığı sandıklarda; oy kullanması yasak olan ve cezaevinde tutuklu bulunan kısıtlı seçmenler adına oy kullandığı belirlendi. Zonguldak Devrek Cezaevi ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve oy kullanması yasak olan iki hükümlü adına İstanbul Arnavutköy ilçesinde oy kullanıldığı bildirildi.

Arnavutköy'de 1051 No'lu sandık Canser Birdal'ın; 1464 No'lu sandıkta Hülya Kahveci'nin; kamu görevlisi olmamasına rağmen yasa dışı olarak sandık kurulu başkanlığı yaptığı tespit edildi.298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'da; sandık başkanı ve kurulda görev yapacak asil üyenin, ilçede görev yapan ve kamuda hizmette bulunmuş kişiler arasından seçilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Devrek Cezaevi'nde kalan hükümlü Muhammed Gönültaş adına Arnavutköy Anadolu Mahallesi'nde 1051 No'lu sandıkta; Silivri Açık Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve hükümlü olan Çetin Eldemir'in adına ise Arnavutköy Tayakadın Mahallesi 1464 No'lu sandıkta oy kullanıldığı bildirildi.

Editör: Pusula Gazetesi