Merhum Diş Hekimi Erdal Gürsoy ile Site Eczanesi Sahibi Eczacı Gülten Gürsoy'un oğulları olan ve 23 Ekim 2017 tarihinde cilt kanseri hastalığından hayatını kaybeden işadamı Övünç Gürsoy anısına, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eğitim-öğretim veren Alparslan Ortaokulu'nda yaptırılan "Fen ve Teknoloji Laboratuvarı" törenle açıldı. Açılışa; Övünç Gürsoy'un ailesinin yanı sıra Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanvekili Şükrü Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Akif Başdağ, okul müdürleri ve hayırsever işadamı Cengiz Gürleyen katıldı.

Okul Müdürü Murat Daye, okula yapılan laboratuvar için Gürsoy Ailesi'ne teşekkür ederken, daha önceden okul girişine yapılan Türk Bayrağı dekoru olan gergi tavan için Cengiz Gürleyen ile babasının hastalığı nedeniyle açılış törenine katılamayan Ahmet Ceylan'a teşekkürlerini iletti.

AYSEL GÜRSOY: "EĞİTİME YAPILAN HİZMET, EN DEĞERLİ HİZMETTİR"

Övünç Gürsoy'un halası olan İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden emekli Prof. Dr. Aysel Gürsoy, yaşadığı gururu dile getirirken, "Biz ailece bu projeye katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca ben bir eğitimci olmamdan dolayı beni bu proje çok gururlandırdı. Eğitime yapılan hizmetin en değerli hizmet olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu laboratuvarda genç çocuklarımız, öğrencilerimiz çok güzel deneyler yaparak bilgilerini pekiştirirler. İnşallah hepsi başarılı olurlar. Hepsine başarılar diliyorum" dedi.

HASAN GÜRSOY: "BU LABORATUVARDA EĞİTİM GÖREN TÜM ÖĞRENCİLER İNŞALLAH BAŞARILI OLURLAR"

Övünç Gürsoy'un amcası Hasan Gürsoy da, yeğeninin ölümünden duyduğu üzüntüyü belirtirken, "Övünç Gürsoy, çok genç yaşta aramızdan ayrılarak vefat etti. Çevresiyle çok uyumlu, çok iyi bir çocuktu ve genç yaşta öldü. Onun adına ailesi tarafından yapılan bu laboratuvar, ülkemizin çocuklarına, gençlerine inşallah hayırlı olur. Övünç yeğenim de inşallah öbür dünyada bundan haberdar olur, mutlu olur. İnşallah bu laboratuvarda eğitim gören çocuklar başarılı ve mutlu olurlar" diye konuştu.

KARAKAYA: "AİLEYE VERMİŞ OLDUĞU KATKILARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM"

Yapılan hizmetten dolayı aileye teşekkürlerini ileten Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ise, "Ben emeği geçen başta ailesi olarak herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten biz ilçe olarak Zonguldak'ta eğitim düzeyinde iddialıyız. Eğitim seviyemizi ileri taşımak istiyoruz. Bu iddiamız doğrultusunda gerçek manada bir ilerleme gösterdik. Tabi bizim eğitimimizde temel eksikliklerden bir tanesi de, uygulamaya dayalı eğitim yapılamamasıdır. Bu maalesef ilköğretimden yükseköğretime kadar geçerlidir. Okulumuzda öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirmek için bir laboratuvara ihtiyacı vardı. Okul Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve yardımsever ailemizle birlikte bu eksikliği gidermiş olduk. Ben kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum. Bu katkı, devletimiz için gerçekten önemli bir katkıdır. Çocuklarımızın artık fen derslerini daha çok severek yapacağına, daha iyi derslerini kavrayacağına inanıyorum. Gelişmiş bir ülke ile gelişmemiş bir ülke arasındaki en büyük faktörlerin başında bilimsel veriler gelmektedir. Bizde ilçemizde bu eksikliğin giderilmesi için karınca kararınca katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Ben ailemize yürekten tebrik eder, teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından laboratuvarda ilk deneyi, Övünç Gürsoy'un ailesi ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya yaptı. Kaymakam Karakaya, Gürsoy Ailesi'ne teşekkür plaket verdi.

Editör: Pusula Gazetesi