Zonguldak Belediye Meclisi'nin Bağımsız Üyesi Turhan Demirtaş, Zonguldak'ın trafik sorununun çözülmesi için önce otopark sorununun çözülmesi gerektiğini açıkladı.

Belediye Meclisi'ne daha önce bu konuda dilekçe verdiği hatırlatan Belediye Meclis Üyesi Demirtaş, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e de çağrıda bulundu.

Demirtaş, şunları söyledi:

"Kent trafiğinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini görüyorsunuz. Buna çözüm bulmakla görevli belediye, görevini yapmıyor, yetkilerini kullanmıyor, oturmuş rezaleti seyrediyor. Öyle ki;

İl Emniyet Müdürlüğü'nün belediyeye yardımcı olmak amacıyla yaptığı çalışmalar ve ayrıntılı çözüm önerileri bile Belediye Başkanınca Belediye Meclisi gündemine alınmadı, görüşülmedi. TÜİK'in son verilerinde, 3,9 kişiye bir araç düşüyor. Bir sene önce 4,1 kişiye bir araç düşüyordu. Araç sayısı böylesine çok hızla artmasına rağmen, belediye bir tane bile otopark yapmadı.

Kilimli yönüne giden tüneller açılınca trafik sorununun biteceğini söyleyip, vakit dolduruyorlar.

Bilinsin ki; tünellerin açılmasının, kentteki trafik sorununu ortadan kaldırması mümkün değil.

Kentlerde trafik çözümüne otoparklardan başlanır. Otopark sorununu çözmeden, kentin trafik sorunu asla çözülmez.

TÜİK, 'her aileye bir araç düşüyor' diyor, belediye ise; hala 2006 yılında alınan kararı uyguluyor. Binalarda otopark ihtiyacı hesabında, '3 aileye 1 araç gerekir' hesabıyla ruhsat veriyor.

Meclis üyelerinin 11 sene önceki kararın yeniden değerlendirilmesi için, 1 Ekim 2015 tarihinde verdikleri önerge üzerinden, çeşitli tarihlerde yaptığım uyarılarıma rağmen tam 2 yıl geçtiği halde belediyede hiçbir çalışma görmeyince çalışmaların artık sonlandırılıp Ekim 2017 meclis gündemine alınması için en son ekteki dilekçeyi vermiştim.

2 yıl sonra da olsa, gündeme alınmış olması sevindirici. Ancak önemli olan çözümle ilgili karar. Meclis üyelerinin, otopark sorununa çözüm bulmada; belediye başkanı ve yandaşlarından daha sorumlu davranacaklardır inancındayım.

Temel fıkralarını bile gölgede bırakacak şekilde; 'imardan anlamam' deyip de İmar Komisyonu Başkanı olan kişi; 'otoparklarda devrim yaptık, kentin 30 yıllık otopark sorununu çözdük' demişti. Kentteki trafik rezaletini yaşadıkça, bu sözlerinin de içi boş, palavra olduğu ortaya çıktı. Kendi çıkarlarını düşünenlerin, palavralarla halkı yanıltmaya çalışanların, Zonguldak'ı nerelere sürüklediklerini görüyorsunuz.

Muharrem Akdemir ve destekçileri; 3,5 yıldır belediyeyi yönetiyorlar. Kentin hangi sorununu çözdüler? Örneğin; trafik sorununu, otopark sorununu mu çözdüler, kentsel dönüşüme mi başladılar? Yeni bir; meydan, cadde, kavşak mı açtılar? Bilen, gören varsa söylesin.

Halbuki belediyeye tatil günleri hariç her gün ortalama 410 bin TL (önceki birimle her gün 410 milyar) para giriyor. Çok büyük para... Kime, nerelere harcandığını biliyor musunuz?

Belediyeyi yönetenler; kentin sorunlarının çözümü için harcanması gereken paraları; yap-boz, olmadı yine yap, yine bozlara, keyfi işlere, yiyip içmelere harcıyorlar.

Bu keyfi yönetimin sürmesinde; belediyesini denetlemeyenlerin, hesap sormayanların, şahsi işlerini gördürmek için her türlü şarlatanlığı yapanların, yalakaların çok büyük vebali var.

Sevgili Zonguldaklılar; birlikte, sağlıklı ve mutlu yaşayacağımız Zonguldak'a kavuşmak istiyorsak; neyin peşinde olduğu, kime hizmet ettiği belirsiz, kentin en önemli sorunlarına çözüm getirmeyen, Zonguldak'ın geleceğini karartan keyfi yönetim anlayışına 'dur' demeliyiz.

Kentin sakini değil, sahibi olalım..."

Editör: Pusula Gazetesi