Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Başkanı ve İstişare Kurulu Üyesi aynı zamanda AK Parti eski Milletvekili Köksal Toptan, Amelebirliği'nin Kız Yurdu yapmak için girişimlerinin durduğunu belirterek bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.
Kız yurdu projesinin parasının ve yerinin hazır olduğunu belirten Toptan "Ama bir türlü yapamadık, Belediye Başkanımız buraya otopark düşünüyormuş. Otopark yerine kız yurdu yapılmalı, bu konu şehirde tartışılsın" dedi.
2016 yılında Amelebirliği'nin o dönemki başkanı Osman Balamir, Merkez Nizam Caddesi'ndeki eski yönetim binasının yıkılıp yerine kız yurdu yapılması için girişimlerde bulunmuştu. Kız Yurdu hayata geçseydi 60 kişi istihdam edilecek, esnaf da ekonomik olarak faydalanacaktı.
Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın otopark yapma düşüncesine katılmadığını ifade eden Toptan "Amelebirliği bir yurt yapacaktı kız yurdu. Gazipaşa Caddesi'nin ekonomik bakımdan ihtiyacını karşılayabilecek bir yatırım o. Ama bir türlü bunu yapamadık. Her şeyi hazır parası hazır yeri hazır ama bir türlü yapamadık beceremedik. Sayın Belediye Başkanımıza da söyledim. Otopark düşünülüyormuş orada. Şehirde tartışılsın bu, bence otopark yerinde kız öğrenci yurdu veya erkek öğrenci yurdu ihtiyaç varsa bunun yapılmasında fayda var diye düşünüyorum" dedi.