20'nci Dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın yaptığı açıklamada yeni yatırımını ülkemize yapacak olan otomotiv devi Volkswogen için; "Otomotiv yatırımı için en uygun yer Filyos'tur ve Filyos'un hakkıdır" dedi.

Aydın; "Türkiye' de iki önemli otomotiv yatırımı için yer belirleme aşamasına gelinmiştir. Bunlarda birisi yerli otomotiv diğeri ise Volkswogen'dir. Alman firması kararını vermiş Türkiye'yi seçmiştir.

Bu iki yüksek teknolojik yatırım Türkiye için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Özellikle yerli otomobilin elektrikli olması ve bir pille 500 km mesafe hedeflenmesi Türkiye'yi sektörde dünyanın zirve ülkeleri arasına katacaktır.

Sıra bu yatırımların nerede yapılacağının tespit aşamasındadır. Sorunun teknik olarak cevabını eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü Bey vermiştir. Bu yatırım için Filyos öne çıkmaktadır.

Bakan Özlü, otomotiv sanayicilerini Filyos Endüstri Bölgesi'nde yatırım yapmaya çağırmıştır.

Başta limanı ve liman arkası yatırım imkanı, içinden demiryolu geçmesi, içinde hava alanı olması, otomotivin en önemli hammaddesi demir çeliğin merkezi olması , nitelikli işgücü ve bölgenin sanayi kültürü ilk etapta hızla sayılabilecek önemli ve hiçbir yerde olmayan özelliklerdir.

Otomotiv yatırımı için en uygun yer Filyos'tur ve Filyos'un hakkıdır.

Acilen iki başlık altında çalışma başlatılmalıdır. Birisi BAKKA koordinasyonunda teknik bir çalışma Filyos'un en uygun yer olduğunun anlatılması çalışmaları. Yeterli ve detaylı teknik, ticari ve sosyolojik açılardan bir raporlama yapılmalı ve ilgili kurum kişilere sunumlar yapılmalıdır.

İkincisi ise siyasi çalışmadır. Özellikle Zonguldak -Bartın ve Karabük birlikte hareket etmelidir. Halen meclis başkanlığı yapmış iki kıymeti şahsiyet başta olmak üzere bölgenin çok güçlü bir siyasi birikimi vardır ve derhal harekete geçirilmelidir. Sorumluluk hepimizindir, ama vebali iktidar tarafınındır. Münferit görüşmelerle değil, koordinasyon yapmaları heyetler oluşturmaları ve görüşmeler sağlamaları gerekir.

Bu yatırımı kaçırmak demek Filyos'un hakkını yedirmek demektir. Bölgenin bundan sonra belki kıyamete kadar etkileyecek bir kritik yatırım konusu ile karşı karşıyayız. Bu fırsatlar çok sık gelmez. Kaçırdınız mı ağlamakla da geri gelmez"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi