Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde otomobilin küçük kıza çarpma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Bir diğer olayda ise otomobilden inen ve yolun karşısına geçmek isteyen anne ve çocuğunun ise kazadan nasıl kurtulduğu saniye saniye kameralara yansıdı.

Her iki olay Kepez mahallesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre annesi ile birlikte yolun karşısına geçmek isteyen 9 yaşındaki D.D., refüjde beklediği sırada aniden yola fırladı. Küçük kızı son anda fark eden 67 UG 883 plakalı otomobil sürücüsü Savaş K. Küçük kıza çarptı. D.D. yola savrulurken, anne ve babası koşarak kızlarının yanına koştu. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı küçük kız Ereğli Devlet hastanesine kaldırıldı.

İKİ ARAÇTANDA KIL PAYI KURTULDULAR

Aynı yerde yaşanan ikinci olayda ise anne ve çocuğu iki aracın çarpmasından son anda kurtuldu. Kameralara yansıyan görüntülerde anne ve çocuğunun araçtan indikten sonra yolun karşısına geçmek için yürüdükleri, arkadan gelen aracın anne ve çocuğuna çarpmamak için fren yaptığı yan kayarak durabildiği, arkadan gelen ikinci aracında anne ve duran otomobilin arasında kıl payı geçtiği görülüyor.

MAHALLE HALKI İSYAN ETTİ

Diğer yandan sürekli olarak kazaların yaşandığı Kepez mahallesi Ulaş market çevresinde oturan vatandaşlar yaşanan kazalara isyan etti. Sürekli olarak kazaların yaşandığı yola çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinleri "Burada karşıdan karşıya geçerken atletler gibi koşmak zorunda kalıyoruz. Araçlar çok hızlı geliyor. Her an kaza olacak diye korkuyoruz. Yetkililerin bu yolda yayalar için bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi