Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde otomobilin çarptığı belirtilen Şahin, duyarlı vatandaşlar tarafından veteriner kliniğine getirildi. Veteriner kliniğinde tedavisi tamamlanan yaralı Şahin yeniden doğaya salındı.

Olay ilçeye bağlı Ormanlı beldesinde meydana geldi. Ormanlı beldesinden Ereğli istikametine gelen duyarlı vatandaş, yolda uçamayan Şahin'i alarak veteriner kliniğine getirdi. Burada veteriner hekim Hakan Türkoğlu'na teslim edildi. Tedavisi başlanan Şahin, kısa sürede sağlığına kavuştu.

Yaralı Şahin'in kendilerine getirildiğinde şok durumunda olduğunu kaydeden Türkoğlu, çekilen röntgende kırık olmadığının tespitinin ardından tedavisine başlandığını kaydetti. Türkoğlu konuşmasında "Yaralı Şahin'imiz duyarlı vatandaşlarımız tarafından yol kenarında görülüyor. Trafik kazası şüphesi ile geldi bize. Üzerinde bir şok tablosu vardı. İlk önce şokunun geçmesi için belirli müdahalelerde bulunduk. Kendine geldikten sonra herhangi bir kırığı çıkığı var mı diye röntgenine baktık. Herhangi bir kırığı çıkığı olmadığını tespit ettik. Olay daha yeni gerçekleşti. Bugün ise her şey normal. Herhangi bir sorunu kalmadı. Gerekli yerlere haberleri verdik. İnşallah hayatına kaldığı yerden ait olduğu yerde devam edecek. Ormanlı yolunda bulunmuş. Orada ya avlanmak ya da başka bir şey için yola doğru giderken trafik kazası geçirmiş" dedi.

YIRTICI DA OLSA YAŞAM HAKKI VARDIR

Yaralı Şahin'i bulan ve kendilerine getiren vatandaşlara da teşekkür eden Hakan Türkoğlu, her canlının yaşam hakkının olduğunu belirterek tüm vatandaşlardan aynı duyarlılığı beklediklerini kaydetti. Türkoğlu açıklamasında "Kuşumuz yırtıcı da olsa bir cana yaşama hakkına sahip. Vatandaşımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu duyarlılığı bütün vatandaşlarımızdan bekliyoruz. Her hayvanın her canlının yaşama hakkına sahiptir. Lütfen bunu unutmayalım" dedi.

Veteriner çalışanları tarafından JİLET KAZIM ismi konan yaralı Şahin, veteriner çalışanları tarafından doğaya salındı.

Editör: Pusula Gazetesi