Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, "Gerek Halk Günü Toplantıları gerekse ziyaretlerimiz esnasında vatandaşlarımız bizlere memnuniyetlerini, taleplerini, şikayetlerini iletiyorlar. Bu talepler doğrultusunda olabildiğince ivedilikte sorunları çözmeye gayret gösteriyoruz. Son toplantımızda iletilen ve bazı caddelere otobüslerin girmemesi ile ilgili talebi gerekli birimler ve kurumlarla görüşerek halkımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında çalışmaların başlatılmasını istedik" dedi.
Toplantıların her geçen hafta çok daha rağbet görmesinin ve vatandaşlardan güzel geri dönüşlerin olduğunu görmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Ürkmezer, " Daha öncede belirttiğimiz gibi amacımız Safranbolu'ya en güzel, en iyi hizmeti sunabilmek. Bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Safranbolu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri tarifesinde yapılan değişikliklerle güzergaha dahil edilen caddeler Safranbolu Belediyesi resmi internet sitesinde bulunan otobüs tarifesine eklendi.
Yeni tarifeye eklenen caddeler ise şöyle;
"Safranbolu -Karabük Seferleri; Saat 06.50 : M. Evleri, A. Tokatlı, D. Önü, Kireşçi, Gayza, Asfalt, Emek, Yenişehir. Saat 07.45: M. Evleri, Kireşçi, Gayza, Asfalt. Saat 09.30: M. Evleri, A. Tokatlı, D.Önü, Kireşçi, Gayzabaşı, Köyiçi, Asfalt, Emek. Saat 13.30: M. Evleri, Kireşçi, Gayzabaşı, Asfalt, Emek, Yenişehir. Saat 17.00: M. Evleri, Kireşçi, Gayzabaşı, Köyiçi, Emek, Asfalt, Yenişehir. Saat 22.45: M. Evleri, Kireşçi, Gayzabaşı, Köyiçi, Asfalt, Emek, Yenişehir. Şehir İçi Seferleri; Saat 09.00: Asfalt, Kireşçi, Gayzabaşı, D. Önü, Hızar Cad., Sunduk Caddesi, Saat 13.00: Asfalt, Y. Tokatlı, Gayzabaşı, Hızar Cad., Sunduk Cad., Selvi Caddesi, Saat 18.30: M. Evleri, Kireşçi, Hızar Cad., Sunduk Cad., Selvi Cad. , D. Başı."

Editör: Pusula Gazetesi