AMASYA merkezli 8 ilde polis tarafından düzenlenen ‘Oto 05' adlı çalıntı araç operasyonunda kiraladıkları araçları çalarak parçalayıp sattıkları iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 6'sı tutuklandı.

Amasya merkezli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonda Tokat, Kastamonu,Zonguldak, Ankara, Konya, Trabzon ve Erzurum'un da aralarında bulunduğu 8 ilde 2-3 günlüğüne araç kiralayan ve daha sonra aracın uzaktan takip sistemini (GPRS) devre dışı bırakarak çalıp parçalayarak sattıkları öne sürülen 11 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Polis şüphelilerin ev ve işyerlerinde yaptığı aramalarda 24 lüks araçlara ait parçalar, 1 ruhsatsız av tüfeği ve tabanca, Amasya'dan kiralanan bir aracın ruhsat kabı, 2 araç anahtarı ele geçirdi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 11 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 2 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken, 9 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık, örgüt kurma, örgüte üye olma suçlarından 6 kişiyi tutukladı. 3 kişiyi ise, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Editör: Pusula Gazetesi