'Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği' için geri sayım başladı. Şenlikler kapsamında Karadeniz .Ereğli Osmanlı Çileği Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği tarafından, Osmanlı Çileği üreticileri arasında bilgi yarışmasıyla başladı.

16 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Halk Evleri'nde gerçekleştirilen yarışma öncesinde gazetecilere açıklama yapan Karadeniz. Ereğli Osmanlı Çileği Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Şaban Çetinkaya, Osmanlı Çileği üretiminde amaçlarının tekniği, teknolojiyi kullanarak üretim olduğunu vurguladı. Çetinkaya açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; ' . Bizler en iyi Osmanlı Çileğininim teknik ve teknoloji kullanarak üretileceğininim inancındayız, bunu yaşıyoruz. Osmanlı Çileği'ni tekniği ve teknolojiyi kullanarak üreten vatandaşlarımızı görüyoruz, mutlu oluyoruz.

12 YARIŞMACI KATILDI

Bugün 12 yarışmacımız, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve derneğimizce hazırlanan 25 sorudan oluşan sorularımızı cevaplandıracaklar. Yarışma sonucu Osmanlı Çileği Şenlikleri çerçevesinde açıklayacağız. Yarışmaya katılan vatandaşlarımızı medeni cesaretlerinden ötürü kutluyorum. Yarışmalarımızın üreticilerimize büyük faydası var.

ÖDÜLLENDİRİLECEKLER

Bilgi yarışmasında ilk üçe gireceklere ödülleri Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından 19 Mayısta gerçekleştirilecek, 'Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliği' etkinliğinde verileceği öğrenildi. Yarışmada; birinciye 3, ikinciye 2 ve üçüncüye 1 çeyrek altın hediye edilecek. ''

Gerçekleştirilen yarışmada jüri üyeliklerini ise, Neslihan Yener (Ziraat Mühendisi) ve Mehmet Yılmaz (Ziraat Mühendisi) yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi