Türkiye Bisikletle Oryantiring Şampiyonası'nın son ayağı 67 sporcunun katılımıyla Bolu'da başladı.
Türkiye Şampiyonası'nın ilk ayağı Samsun'da yapılan Bisikletle Oryantiring Şampiyonası'nın son ayağı Bolu'nun Aladağ bölgesinde 24 takım ve 67 sporcunun katılımıyla başladı. 11 farklı kategori, 4 bin 110 metre ile 10 bin 10 metre arasında değişen parkurlarda yarışan sporcular sabah saatlerinde müsabakanın yapılacağı ormanlık alana gelerek bisikletleriyle ısınma çalışması yaptılar. Sırayla başlangıç noktasına gelen sporcular hakemlerin start vermesiyle 2 gün sürecek olan müsabakaya başladılar.
Oryantiring sporunun Türkiye'de yeni başladığını fakat İskandinav ülkelerinde 1800'lerde yapılan bir spor olduğunu ifade eden Türkiye Oryantiring Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kemal Korkmaz, "24 Mayıs'ta dünya çapında yapılan İsveç merkezli Dünya Oryantiring Günü etkinliğimiz vardı. Türkiye bunun rekorunu iki yıldır elinde bulunduruyor. Geçen sene 60 binlerde olan katılım bu sene 80 binlerde oldu. Milli eğitim Bakanlığı ile protokolümüz var. Okullarda bunun eğitimi yapılıyor, üniversitelerde öğrenciler özel ders kapsamında oryantiring dersi alıyor. Çığ gibi büyümeye başladı oryantiring. Dünyada oringen bölümü var. Orada 24-30 bin sporcu koşuyor. Bizim de hedefimiz Türkiye'de bir oringen yaratmak" şeklinde konuştu.
Bugün Aladağ'da, yarın ise Gölköy ve Avdan Köyü civarında devam edecek olan müsabakada, koşudan, bisikletten ve kayaktan çıkan sporcuların milli takım kamplarına alınıp, buradan da Finlandiya Dünya Şampiyonası ve Estonya'daki yarışmalara gönderileceği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi