Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce açılan ve BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen "Serada Sebze Yetiştiriciliği ve Bölgemizdeki Önemi"konulu kursun sertifika dağıtımı yapıldı. Çaycuma Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen törene Kaymakam Serkan Keçeli, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Çaycuma Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ulaş Kınıcı, Kurs öğretmeni Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuba Bak ve 50 kursiyer katıldı. 5 gün süren kurs hakkında bilgi veren Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş; " Çaycuma ilçemizde yaklaşık 400 dekarın üzerinde örtü altı yetiştiriciliği yapılıyor ve her gün gelişme kaydeden bir iş kolu olarak devam ediyor. İlçe Müdürlüğümüz çiftçi eğitimine de önem vermektedir. Bugün sertifika törenini yaptığımız kurs ile de örtü altı yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizi eğitimle desteklemekteyiz. Bu vesile ile her etkinliğimizde bizi destekleyen Sayın Kaymakamımıza ve Sayın İl Müdürümüze teşekkür ediyor, kursiyerlerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum " dedi.

Daha sonra söz alan Zonguldak İl Müdürü Cemalettin Çataklı Çaycuma'nın tarım kenti olduğunu söyledi. Çataklı; " Çaycuma' da bu tür kursların açılması ne derece önemli burada görülüyor. Tarım denince akla önce Çaycuma İlçemiz geliyor. Seracılık Kayıkçılar Bakacakkadı bölgemizde yaygın olarak yapılıyor. Çaycuma İlçe Müdürlüğümüzce kurs programı 25 kişi yapıldı, kurs 50 kişi ile tamamlandı. Bu da sizlerin ilgisini gösteriyor. İl genelinde 30 adet 500 m2'lik sera kuruluyor, bunun 10 tanesi Çaycuma' da kurulacak. Seracılık OSB Çaycuma'da faaliyete geçecek. Çaycuma bir tarım kenti. Çiftçilerimize verdiğimiz destek her zaman artacak. Ben de kursiyerlerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli yörenin bir maden bölgesi olduğunu söyleyerek; " Eskiden insanlarımız tek geçim kaynağı madeni görürlermiş. Ancak son yıllarda gelişen teknolojiler ve çalışmalarla seracılık tarımın önemli kolları içinde yerini alırken, sağladığı gelir getirici unsurlarla tarımın ve özelde de seracılığın bir iş kolu olarak değerlendirilmesini sağlamıştır . Hatta bununla ilgili bir hatıram var. Çaycuma 'mızda en çok seracılık Kayıkçılar, Ahatlı, Erenköy, Hacılar gibi köylerimizde yapılmaktadır. Ben bu vesile ile siz kursiyerlerimizi kutluyor, kursta emeği geçen İl Müdürüme, İlçe Müdürüme, ziraat mühendislerimize ve kurs hocamıza teşekkür ediyorum " dedi. Kursa katılanlara sertifikalarının dağıtılması ile etkinlik sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi