Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Elmas TV'de, Gazeteci Atilla Öksüz'ün sunduğu "Artı Eksi" programının konuğu oldu. Göreve geldiği günden itibaren yaptığı projeler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kantarcı, sosyal medya üzerinden gelen sorulara da cevap verdi. 49 oy farkla belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Başkan Kantarcı, "Bu kadar kıl payı farkla seçim kazanarak geldim, ama ben kendimi özel bir misyonla gelmiş bir insan olarak düşünüyorum. Politik bir figür değilim. Çaycuma'da belediye başkanı olmak gibi bir düşüncem yoktu. Bunun altında yatan sebep, birincisi rahmetli babamın Çaycuma'ya çok emeği olması, ikincisi de benim yetişmiş ve maddi sıkıntılarını aşmış bir insan olarak Çaycuma için yapabileceğim şeylerin olmasıdır. Bazı şeylerin yapılamayacağını gördüğüm için bir askerlik görevi, bir vatani görev, bir vicdani görev olarak kabul ettim ve aday oldum. Çok olumsuz şartlarda o cesareti de gösterdim. Çok şükür, hemşehrilerim, hem seçimde bana oy vererek, hem de yaptıklarımı kısa sürede kabullenip hazmederek bana destek verdi. Bu destek öyle bir hale geldik ki, sadece Çaycuma'da değil, tüm Zonguldak bölgesinde hatta Türkiye'nin muhtelif platformlarında konuşulan birisi haline geldim. Bu da benim için çok kıvanç verici bir şey" dedi.

"AHMET ÇINAR, SİYASET ÜSTÜ VALİLİK YAPIYOR"

Zonguldak'ın içinde bulunduğu sorunlara ilişkin de fikirlerini açıklayan Kantarcı, Öksüz'ün "Bunları Vali Ahmet Çınar'a ilettiniz mi?" şeklindeki soruya, "Sayın Valimizi takdirle izliyorum. Bugüne gelinceye kadar Zonguldak'ta da, dışarıda da, çok bürokrat, çok vali gördüm. Ancak Sayın Valimizin çok farklı bir çizgisi var. Kendisini takdir ediyorum. Böyle bir zor dönemde, ülke şartlarının çok zor olduğu bir dönemde, burada. Aynı zamanda bir projeci. Bir programda beraberdik. Ara ara görüşme fırsatım oldu, sohbet ettik. Haziran ayında geldi. O zamandan beri her yeri tek tek gezdi, dolaştı. Proje ekipleriyle, Zonguldak üzerine çalışmalar yapıyor. Havaalanı meselesini kendisiyle konuşma fırsatım olmadı. Bir de, Sayın Valimle ilişkim Çaycuma Belediye Başkanı, Vali ilişkisidir. Ben daha çok Çaycuma ile ilgili, belediyecilikle ilgili konuları Sayın Valimle konuştum. Ama bu tür konuları, bir fırsat bulup da kendisiyle konuşmak isterim" şeklinde cevap verdi.

"ZONGULDAK'TA 'SAĞIRLAR DİYALOĞU' VAR"

Atilla Öksüz'ün "Birçok projeniz var. Buna partinizden de yeterli destek gelmiyor. Niye?" şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Başkan Kantarcı, "Belediye başkanının partisi olmaz, olmamalı. Üniformayla seçime giriyoruz, elbette partimiz var, ama partizanlık zaten söz konusu olmaması lazım. Zonguldak'a baktığımızda, burada başka türlü sorunlar var. Zonguldak'ta 'sağırlar diyaloğu' var. Herkes her şeyi biliyor, izliyor, ama görmezden-duymazdan geliyor. Parti kongresinde de söyledim, biz yerelde hangi partiden olursak olalım, hangi görevde olursak olalım kendi problemlerimizde iyi bir mutabakat sağlamamız lazım. Bu problemlerin çözümü için el birliğiyle çalışmamız lazım. Herkesin bulunduğu alanda üstüne düşeni yapması lazım. Biz bu bilince, ortak akla çok uzağız. O yüzden Zonguldak gün geçtikte kan kaybediyor" dedi.

"BÖLGEMİZİ BİR BÜTÜN HALİNDE DÜŞÜNÜP SORUNLARI AŞMAMIZ LAZIM"

Sözlerine "Bunun yolunu bulmamız lazım" diyerek devam eden Başkan Kantarcı, "Laf başına geldi mi hepimiz Zonguldak'ı çok seviyoruz diyoruz. Eğer gerçekten seviyorsak kenarı köşesiyle, Bartın'ıyla, Karabük'üyle, bölgemizi bir bütün halinde düşünüp sorunları aşmamız lazım. Bunu yapmazsak olmaz, bireysel olarak kimse bir şey çözemez. İster milletvekili, ister bakan ol. Ne bakanlar, ne milletvekilleri geldi geçti. Yapılan hizmetleri elbette görmezden gelemeyiz ama Zonguldak'ın kaderini değiştirmeye bir kişinin gücü yetmez. Bir proje tartışması var mı Zonguldak'ta? İktidar kanadında olsun, muhalefette olsun, kimse proje üzerinden konuşmuyor. Bunlar çok ender görülen şeyler. Zonguldak'ın sorunlarını tartışıp da buradan bir yol haritası çıkarmak gibi bir amacımız yok bizim. Sürekli dert yanıyoruz" dedi.

"HER ŞEY HAMASET ÜZERİNDEN GİDİYOR"

İktidar, muhalefet ilişkileri üzerine de görüşlerini açıklayan Kantarcı, "Ben seçildikten sonra, 'iktidar-muhalefet7 demedim, gittim beş milletvekilimizi de ziyaret ettim. Bir iadeyi ziyarete bile gelen olmadı. Zonguldak'ta bir şey yapılacaksa muhalefet milletvekilleri yapacak değil. Onun da desteği lazım ama esas karar mekanizması olan iktidar milletvekilleri. Onlardan herhangi bir adım yok. Hatta Çaycuma'da iktidar partisinin yöneticileri bana yanaşmaya çekiniyor. Bir araya gelmemeye çalışıyor. Şimdi nasıl diyalog kuralım? Yarından itibaren bu diyalog kurulacaksa ben açığım. Ben memleket için çalışıyorum. İcap ederse çocuğum yaşındaki insanın bile ayağına giderim. Memleket için ne yapmak gerekirse yaparım. Bu işte darılma, küsme olmaz. Ama böyle bir ortam yok. Zonguldak'ın bir ortak akla ihtiyacı var. Bu ortak aklı oluştururken de hiçbir ayrıma ihtiyaç yok, muhalefet, iktidar önemli değil. Hepimizin Zonguldak üzerine bir mutabakat sağlaması lazım... Tutuyorlar, '15-20 bin kişiyi işe alacağız' gibi afaki sözler ediyorlar. Bizim 15-20 bin kişi işse girerse bunu demografik yapıya etkisi ne olacak, şehirleşmesi nasıl olacak gibi konuları tartışmamız lazım. Bunu tartışan yok. Hep hamaset üzerinden gidiyor her şey. Seviyeli bir tartışma platformu oluşturmamız lazım" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi