Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarla aşı kampanyası başlattı. Aşı yaşının 12'ye inmesinin ardından süreci daha hızlı bir şekilde yönetmek için Kızılay, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim ortak hareket etme kararı aldı.

Kızılay'a ait araçla okullara giden İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ailelerinin onayı ile öğrencilere aşı yapıyorlar. Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Geleceğin teminatı olan gençlerimizi Corona Virüsten korumak için sorumluluk aldık. İmkanlarımızı Sağlık Müdürlüğü ekiplerine seferber ettik" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğüm işbirliğinde yürütülen aşı uygulamaları için Zonguldak Fen Lisesi, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi ve Zonguldak Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi önünde Kızılay tarafından kurulan aşı çadırlarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "Geleceğin teminatı gençlerimizin sağlığını korumak ve halk sağlığının eski normallere dönebilmesi adına aşı önemli. Kollarımızı sıvıyoruz, aşılarımızı oluyoruz" dedi.