Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik beraberinde Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Silvikültür Daire Başkan Yardımcısı Yılmaz Gün, Gençleştirme Şube Müdürü Serdar Özkan, Silvikültürel Uygulamaların Geliştirilmesi Şube Müdürü Uğur Tüfekçioğlu Dirgine, Devrek, Yenice, Karabük, Safranbolu Bartın ve Ulus Orman İşletme Müdürlüklerine gerçekleştirdiği ziyarette ormanlarda sürdürülen silvikültürel çalışmaları denetlenerek Ormanların gençleştirilme çalışmaları ile ilgili eğitim tatbikatları yapıldı.
Eğitim tatbikatına, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak, İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri ve Muhafaza Memurları katıldı.
Yapılan bu eğitim tatbikatlarında bölgede idare süresi dolan ve gençleştirmeye alınan sahalarda yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verildi. Kayın ve Karaçam Doğal gençleştirmesi, yetişme alanı etüdü, tohumlama, ışık ve boşaltma kesimlerinin zamanı ve gençlik bakımı konularında bilgi verildi.
Eğitim tatbikatlarında tensil çalışmalarının yanısıra katılımcılara sıklık bakımı, ilk aralama bakımı, meşcere bakımlarında uygulanacak Silvikültürel müdahale şekilleri konunun uzmanları tarafından teorik ve uygulamalı olarak gösterildi. Yapılan eğitim tatbikatları mesleğe yeni başlayan işletme şefleri ve muhafaza memurları için çok faydalı oldu.