Orman İşletme Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Kemal Çeber, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş,Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile vatandaşlar katıldı.
İlk olarak tefrişat çalışmaları yapılarak yenilenen Konferans Salonunun kurdelesini keserek hizmete açan Vali Kemal Çeber, ve beraberindeki heyete Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından Karabük Orman İşletme Müdürlüğü ve bağlı birimler tarafından yürütülen çalışmalar ve hizmetler hakkında sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.
Ormanlarımıza sahip çıkarak korumalıyız diyen Vali Çeber, "Karabük olarak bizler orman yoğunluğumuzla övünen bir vilayetiz. Coğrafi büyüklüğümüzün yaklaşık yüzde 71'i orman, bu orman varlığımızı hep arttırmışız. Ağacın ve yeşilin olduğu her yer iyidir, güzeldir diye düşünüyorum. İnsanları bir şekilde köylerimize, doğaya, ormana, yeşile ve suya döndürmemiz lazım. Kimisi turizm amacıyla olabilir, kimisi gezi, kimisi ticari amaçla olabilir. Bölge Müdürümüzle cip safarileri, bisiklet turları, avcılık turizmi gibi konuları sık sık bir araya geldiğimizde konuşuyoruz. Bunların hepsini yapabilmemiz için öncelikle ormanlarımıza sahip çıkmamız ve korumamız lazım. Bu vesileyle buradan sesimin ulaştığı herkese, tüm vatandaşlarımıza söylüyorum ormanlarımızı korumak zorundayız. Geçen gün elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz Yenice'li orman işçisi kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Afrin'deki kardeşlerimize, Mehmetçiklerimize aklımız, gönlümüzün, kalbimiz hep onlarla birlikte, bizlere çok büyük kahramanlıklar yaşatıyorlar, elhamdülillah böyle bir millete, elhamdülillah böyle bir askere sahibiz. Onların orada yaptığı mücadeleyi bizler burada ormanlarımıza güzel bakarak destekleyebiliriz. Toprak her yerde toprak, vatan her yerde vatan. Buralarda zamanında kanlar dökülerek, şehitler verilerek alındı. Oradaki askerlerimizin her zaman duacısıyız. Bugün ayrıca eğitim öğretim yılının ikinci yarısını başlattık. Evlatlarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim sektörünün her alanında görev alan herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bugün açtığımız konferans salonumuzun ve yeni hizmete sunacağımız araçların ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Karabük Orman İşletme Müdürlüğü araç parkına katılan araçlar için okunan duanın ardından hizmete alındı.

Editör: Pusula Gazetesi