Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kasaplar Sokağı'na giderek çalışmaları yerinde inceledi. Pazar esnafıyla bir araya gelen Başkan Posbıyık, sanatla günlük yaşamın iç içe geçmesini sağlamak ve hayatı kültürel açıdan zenginleştirmek için edebiyatın, şiirin, plastik sanatların vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Balıkçılar Sokağı'na da geçen Başkan Posbıyık, konuyla ilgili çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Posbıyık, "Bölgede çalışan esnafa ve pazara, kasaplara, dükkanlara alışveriş için gelenlere şiir dizeleri eşlik ediyor. Daha önce de yine aynı bölgede Maksude Çubukçu'nun yazdığı 'Pazarın güzel Ayşesi' isimli şiir Pazar girişindeki duvarda yer alıyordu. Benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sanat her zaman yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olmalı" dedi.

Başkan Posbıyık'ın ziyaretiyle birlikte pazarcı kadınlar duvar düzenlemesine ilgi gösterdiler ve şiiri okudular. Konuyla ilgili çalışmaları, Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür Danışmanı Nart Bozkurt koordine ediyor. Kdz. Ereğli Belediyesi çalışanı Tuğsal Gençer ise Orhan Veli Kanık'ın şiirlerini ve dizelerdeki kedileri duvara yansıttı.