Zonguldak’ta geçtiğimiz Pazar günü Zonguldak Kömürspor ile Kozlu Belediyespor arasındaki oynanan karşılaşmada İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışında farkındalık oluşturmak amacıyla “ Taraftar Sağlık El Ele “ sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nun giriş kısmına kurulan stantlarda İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından tanıtım yapıldı ardından katılımcılar organ bağışı için form doldurdu.

Zonguldak Kömürspor etkinliğe destek vererek"Taraftar Sağlık El Ele Hep Birlikte Organ Bağışına" pankartıyla, Kozlu Belediyespor ise 25. Vergi Haftası kapsamında "Verginle Güvendesin" pankartıyla sahada çıktı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner organ bağışıyla ilgili formu dolduran isimler arasındaydı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, "Halkımızın organ nakli konusunda daha fazla bilgiye sahip olmaları için çaba göstermekteyiz. Farkındalığı artırarak duyarlılık seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. Ülkemizde çok başarılı organ nakli yapılmakta, organ bağışı her yıl artmasına rağmen ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu nedenle ilimizde organ bağışı konusunda ´Taraftar Sağlık El Ele´ organ bağışı etkinliği düzenledik. Bu tür etkinlikler yapmaya önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Bu düzenlemiş olduğumuz etkinliğimizde emeği geçen başta sayın valimiz olmak üzere il dışından gelen misafirlerimize, Zonguldak Kömürspor ve Kozlu Belediyespor kulüp başkanları ve teknik heyetlerine, taraftarlarımıza ve halkımıza teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi