Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde Çaycuma ilçesinde kurulum çalışmaları devam eden Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan "Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Fonksiyonel Tasarım ve Ön Fizibilite Raporu" Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı toplantı salonunda proje paydaşlarına ve potansiyel girişimcilere sunuldu.
Sunum öncesi söz alan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi fikrinin oluşması, projenin gerçekleştirilebilmesi için yer bulunması ve sonrasında kurulma işlemleri ile ilgili bu güne kadar yaşanan süreç hakkında katılımcılara bilgi verdi. İlimizde halen yapılmakta olan seracılık faaliyetlerinin küçük ölçekli olduğunu, organize bir şekilde yapılarak büyük ölçekli seracılık faaliyetlerinin İlimizdeki sektörel çeşitliliğe önemli katkı vereceğini, yaratacağı ekonomik değerin ve istihdam katkısının çok yüksek olacağını ifade etti. Seracılık Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi ile en az 1500 kişinin doğrudan istihdam edileceğini ifade etti.
Ülkemizde örtü altı tarım sektörünün %50'sini domates üretimi, bunun da %80'sinin salkım domates olduğunu, yapılan çalışma sonucunda bölgemizde kurulacak Sera Organize Sanayi Bölgesi içinde ideal olan üretimin salkım domates olduğunu yapılan çalışmalar ile ortaya konulduğunu söyledi.
524 dönümlük bir alan üzerinde 30 dönümlük parseller halinde yapılması planlanan yatırım hakkında Green Q firması yetkilisi İbrahim Yılmaz'ın sunumu ile fizibilite kısmı detaylı olarak incelenmiş özellikle 5,5 yıl öngörülen yatırım geri dönüş süreci paydaşlar tarafından yoğun ilgi görmüştür. Sunumunun ardından potansiyel girişimcilerin görüş ve önerileri alındı, soruları cevaplandırıldı. Yoğun bir ilginin olduğu toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Editör: Pusula Gazetesi