Gençlik Merkezi'nde düzenlenen seminere Zonguldak gençlik Spor il Müdürü Hakan Yüksel, İl sağlık Müdürlüğü Organ Bağış İl Koordinatörü Dr Emin Palancı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Zonguldak Gençlik Merkezi'nin salonunda Şehit Assubay Ömer Halisdemir çok amaçlı salonda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Yüksel yaptı. Yüksel; "Bizler gençlik merkezi ailesi olarak gençlerimizi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata bakış açılarını sağlamak için Bu organizasyon içerisindeyiz. Organizasyon kapsamında her 3-9 Kasım tarihleri arasında organ bağışı ve nakli haftası kapsamında il sağlık müdürlüğü iş birliğinde burada Bu konferansı düzenliyoruz. İnşallah hayata karşı bakış açımız da ufakta olsa bir değişiklik olur. Sizleri farklı bir katkı sağlamış oluruz. Burada aynı zamanda organ nakli yapan bir arkadaşımız var. O sürede sizlere yaşadıkları ve hissettikleriyle ilgili sizleri kısa bir bilgilendirmede bulanacak. Ne kadar önemli olduğunu burada yapılan sunum ve ardından sizlere yapılacak açıklamada organ bağışının ne kadar önemlimo duğunu ve hassasiyetle davranmanız konusunda konusunda çok şeyler öğreneceksiniz. İnşallah sizlere güzel katkısı olur."

Ardından slayt gösterisi eşliğinde sunum yapan Dr. Hatice Tekin, organ bağışı nakli ile ilgili öğrencileri bilgilendirerek; "Organ bağışı ne demek, ya da ben hangi organlarımı nasıl bağışlayabilirim. Organ bağışlamam için hangi işlemi yapmam gerekiyor. Hangi durumda organ başlanabilir. Bu soruların cevabını burada bulacağız. Hayatta iken kendi iradesiyle organ başlayacak kişi hastalığı sebebiyle organ nakli ihtiyacı olan kiişiye organlarının nakledilmesidir. Organ nakli, vücutta görevini yerine getiremeyen bir organın bulunmasıdır. Bu yaşayan kişiden ya da kadavradan organın cerrahi işlemin nakledilmesidir. Beyin ölümü ile Bitkisel hayat arasında fark vardır. Bitkisel hayat beyin fonksiyonlarının azda olsa devamıdır. Beyin ölümü ise fonksiyonların tamamen kaybolmasıdır"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi