Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Trafik Komisyonu Başkanı Gökhan Demir, üniversite bölgesinde yapılması planlanan taksi durağı ile ilgili hakkındaki iddialara cevap verdi. Zonguldak Belediyesi olarak amaçlarının bölgedeki taksileri tek çatı altında toplayarak denetimi sağlamak olduğunu belirten Gökhan Demir, "Üniversitemiz kentimizin en güzel yerlerinden birisi. Buradaki ticari taksiler konusunda muhtarlığın daveti üzerine mahalle halkı ile bir araya geldik. Kesinlikle iddia edildiği gibi rant veya başka bir çıkar söz konusu değildir. Ben Trafik komisyonu Başkanıyım. Davet üzerine muhtarlığa gittim. Halk ve muhtarlık, bölgede ticari taksi faaliyetlerinin bir denetim mekanizması içerisinde olmasını istiyor ve biz de bunu düzenleyeceğiz" dedi.

"KADIN PAZARLAYAN TAKSİCİ BİLE VAR"

Vatandaşların şikayetlerini dinlediklerini belirten Demir, "Bölgede çalışan taksiler kaçak çalışıyor, yani bir durakları yok. Vatandaşlar yüksek seste müzikten şikayetçi, kim olduğu belli olmayan taksilerin bölgede olmasından şikayetçiler. Bakın geçtiğimiz aylarda bir taksici polis tarafından gözaltına alındı. Neden biliyor musunuz? Üniversite yakınlarında kadın pazarlayan bir taksiciydi, adı da belli. Vatandaşların ve muhtarlığın isteği üzerne burada bir durak kurup, taksileri düzene sokmayı amaçlıyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız, Şoförler Odası Başkanımız ve şahsım olarak bir çalışma yapıyoruz. Burada okuyan çocuklar bizim çocuklarımız, amacımız onların daha güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak" dedi.

"TALEP MUHTARLIKTAN VE VATANDAŞLARDAN GELDİ"

Talebin mahalle muhtarlığından geldiğinin de altını çizen Gökhan Demir, "Muhtarımız defalarca talepte bulundu. Gidip görüştük. Vatandaşlar buraya bir taksi durağı kurulmasını ve kimin ne olduğunun belli olmasını istiyor. Bu konuda Belediye Başkanımız ve Şoförler Odası Başkanlığı ile Trafik komisyonumuz bir çalışma başlattı. Bölgeye nezih ve güzel bir taksi durağı kurmayı amaçlıyoruz. Burada 20 adet ticari taksi olacak. Bunun için de liste hazırlıyoruz. Listenin hazırlanış şekli ise Zonguldak'ta iş yapmayan duraklardan ve araç sayısı çok fazla olan duraklardan belirli sayıda araç almak ve bunları bu bölgeye taşımak. Amacımız aynı zamanda kent merkezindeki ticari taksi sayısını da azaltarak trafiği rahatlatmak. Zonguldak merkezinde 335'in üzerinde ticari taksi var. Bu sayı gerçekten çok fazla" ifadelerini kullandı.

"NEZİH BİR TAKSİ DURAĞI KURULACAĞININ DA SÖZÜNÜ VERİYORUZ"

"Bir taksici çıkmış, rant diyor, liste diyor. Para alınacak diyor" diyen Demir, "Zonguldak Belediyesi tabi ki bu durağı kuracak ve bunun karşılığında bir para alacak. Zonguldak Belediye Başkanımız ve Şoförler Odası Başkanımız ile üniversite bölgesine güzel bir taksi durağı kazandıracağız. Kimse öğrencilerimizi rahatsız etmesin, bölge halkını rahatsız etmesin ve uygunsuz ortamlar olmasın istiyoruz. Nezih bir taksi durağı kurulacağının da sözünü veriyoruz. Tabi Zonguldak Belediye Başkanlığı kurulacak durakta yer alacak olan ticari taksilerden belirli bir para alacak. Bu belediyemize gelir olacak" şeklinde konuştu.

HANGİ DURAKTAN ARAÇLAR ALINACAK?

Kurulacak olan ticari taksi durağına 20 araç koymayı planladıklarını belirten Gökhan Demir, "Bu araçları özellikle kentte iş yapamayan duraklardan ve yoğun araç trafiğinin olduğu duraklardan seçeceğiz. Örneğin Acılık Taksi Durağı iş yapmıyor, buradan araç alacağız. Yine kent merkezinde trafiği etkileyen duraklar var bunlardan da araç alacağız. Liste bu şekilde hazırlanacak. Rant gibi söylemler doğru değil. Bunu söyleyen arkadaşlar acaba orada halkı rahatsız edenler mi onu da vatandaşların yorumuna bırakıyorum" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi