Özellikle kadınlığı simgelediği düşünüldüğünden dolayı pek çok kadın bu ameliyatı yaptırmak istemektedir. Meme büyütme ameliyatı ile duruşunu beğenmeyen ve görüntüsünden hoşlanmayan kadınların bu problemleri tamamın ortadan kalkmaktadır.

Meme büyütme ameliyatı, vücut proporsiyonu açısından oldukça önemli bir operasyondur. Göğüs, bel ve kalça ölçülerinin orantılı ve dengeli olması gerekir. Böylece daha estetik bir görüntü ortaya çıkar. Bu sebeple küçük göğüslere sahip kadınlar meme büyütme ameliyatına başvururlar.

Meme büyütme ameliyatı için teknolojik donanıma sahip ve tecrübe geçmişi güçlü olan kliniğimize başvurabilirsiniz. Operasyon öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, bu görüşmelerde hastamıza aktarılmaktadır. Hastanın doktor ile sağlıklı bir iletişim içerisinde olması iyileşme sürecini hızlandıran bir etkendir.

Meme büyütme ameliyatı, memelerinin küçük olduğunu ve daha kadınsı bir görünüme sahip olmayı düşünen kadınlar için oldukça rağbet gören bir operasyondur. Hamilelik ve emzirme gibi süreçlerden sonra göğüslerde sarkmalar ve küçülmeler meydana gelebilmektedir. Bu tip durumlarda meme büyütme operasyonu ile meme dikleştirme operasyonu aynı anda da uygulanabilmektedir.

Bazı kadınların memeleri asimetrik bir görünüme sahiptir. Biri büyük biri küçük olan meme yapısı çoğu kadını rahatsız eden bir durumdur. Bu durumda da simetriyi sağlamak için meme büyütme ameliyatı uygulanmaktadır.

Meme kanseri veya kalıtsal bir hastalık sebebiyle meme kaybı olan kadınların da meme büyütme ameliyatı ile estetik bir görünüme kavuşmaları mümkündür. Bu tip operasyonlarda yeni bir meme oluşumu gerçekleştirilmektedir. Bunların yanı sıra çeşitli sebeplerden dolayı daha önce uygulanan meme ameliyatlarındaki protezlerin değişmesi de gerekebilir. Bu durumda da kişiye meme büyütme ameliyatı uygulanmaktadır.

Meme büyütme ameliyatı, meme dokusuna silikon protez yerleştirilmesi şeklinde ya da meme dokularına yağ enjekte edilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Bu sayede küçük olan göğüsler büyütülür. Hızlı kilo alıp verme durumunda da göğüslerdeki hacim azalabilir. Bu durumda da meme büyütme ameliyatı tercih edilmektedir.

Meme büyütme operasyonundan sonra iyileşme sürecinin verimli ve etkili olması için doktor tavsiyelerine uymak gerekmektedir. Bu süreçte kişinin istirahat etmesinde fayda vardır. İlerleyen zamanlarda kişi normal aktivitelerini yapabilmektedir. Ameliyat sonrası 3 haftalık süreçte ağır işler yapmamaya, yukarıya uzanmamaya ve kolları fazla kullanmamaya özen gösterilmelidir. İyileşme sürecinde ağır spor yapılmaması gerektiği de unutulmamalıdır. Zamanla kişinin spor yapması ve kollarını daha aktif kullanması mümkün olmaktadır.

Meme büyütme operasyonu esnasında kullanılan protezlerin, FDA (Food And Drug Administration) çalışmaları kapsamında yan etki taşımadığı gözlemlenmiştir. Kullanılan protezlerin herhangi bir kansere veya hastalığa sebebiyet vermediği FDA tarafından onaylanmıştır. Bu bilgi dahilinde kliniğimize gelerek yapacağınız yüz yüze görüşmelerde konu ile ilgili detaylı bilgiler sizlere verilmektedir. Uzman personelimiz, hastalarının sağlıklı ve estetik bir görünüm kazanması için çalışmaktadır.

http://www.altanyucetas.com/gogus-buyutme/

Editör: Pusula Gazetesi