Yüzde 92 engeli bulunan Ali Köse yetkililerden yardım istedi.

ONUN TEK İSTEĞİ ENGELSİZ SEYAHAT

Zonguldak Bahçelievler Mahallesi 102 Sokakta ikamet eden yüzde 92 engelli raporu bulunan Ali Köse, evinin olduğu bölgede hem engellilere uygun durak bulunmadığını hem de o hatta çalışan araçlarda engelli rampası olmadığını dile getirerek yetkililerden duyarlılık göstermelerini istedi. Kendisinin refakatçi zorunluluğu olduğunu ve yine de araçlarda refakatçidan da ücret alındığını iddia etti. Ticari taksiler ile yaptığı seyahatlerde taksici esnafının, kendisini araca bindirirken fazla uğraştığı gerekçesiyle fahiş ücretler aldığını iddia etti.

"ENGELSİZ ULAŞIM İSTİYORUM"

Engelleri yüzünden bir çok sıkıntı çektiğini birde buna ulaşım sıkıntısı eklendiğini söyleyen Ali Köse; "Ben Bahçelievler Mahallesi 102 sokakta oturuyorum. Yüzde 92 engelim bulunmaktadır. Çok acil durumlarda merkeze inmem gerektiğinde 102'ye giden otobüslerde engelli rampası yok. Ben bu konuda çok mağdur oluyorum. Yeri geliyor yağmurda kalıyorum. Arabamla binip, inemiyorum. Bunun için yetkililerden bir çözüm bekliyorum. Benim oturduğum yere giden belediye otobüslerinde engelli rampası yok. Yine benim oturduğum yerde bu engelli rampasına uygun olan otobüslere duraklarda elverişsiz. Burada otobüs işletmesi ve Zonguldak Belediyesi sorumludur. Bana göre bütün araçlarda engelli rampası olması gerekiyor. Zonguldak Belediyesi engelli vatandaşları tespit edip oraya hem uygun durak hem de otobüs koyması gerekmektedir. Otobüse güveniyorum iniyorum merkeze, sonra otobüs beni alıp evimin uzağında bırakıyor. Arabamın aküsü yetmiyor. Evime ulaşamıyorum. Taksiye binmek gerekiyor ve araba ağır beni kaldırım koyamıyorlar. Bu sırada arabamda zarar görüyor ve bir yerleri kırılıyor.Taksiciler de benimle uğraştıkları için ücreti fazla alıyor.Yağmurda, çamurda ve soğukta ben bu çileyi çekiyorum. Bana eşlik eden refakatçim var ve bu benim yanımda olmak zorundadır. Engelli kartım olmasına rağmen yanımdaki refakatçi ücret vermek zorunda kalıyor. Otobüs şoförüne söylüyoruz 'beni ilgilendirmez, ücret ödemek zorunda' diyor. Normal refakatçiya kart çıkarmadıkları için otobüste bana refakat eden biriyle yolculuk yapamıyorum. Ücret ödemek zorunda kalıyorum" ifadelerine yer verdi.

"BU MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM"

Ali Köse'nin hem eşi aynı zamanda refakatçisi olan Aslı Köse; "Ali Köse benim eşim olur. Aynı zamanda bakıcılığını yapıyorum. Bende onunla birlikte mecburen beklemek zorunda kalıyorum. Evimize gidemiyor ve geç kalıyoruz. Engelli rampası olan belediye otobüsünü bekliyoruz ve bu durumda da çok beklemeye maruz kalıyoruz. Site ve incivez mahallerinde bu araç kullanılıyor. 102,Gümüşhane mahallerine bu araç verilmiyor. 2017 yılındayız bence bütün halk otobüslerinde engelli rampası olması gerekiyor. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi