Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, hafta sonu yapılan olağan genel kurulda Türk-İş Genel Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın güven tazelediğini belirten Hakan Yeşil "Önümüzde zorlu bir yıl bizi bekliyor" dedi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Zonguldak'a ne zaman geleceği yönündeki soruyu yanıtlayan Yeşil "Genel başkanımızla görüşmelerimiz devam ediyoruz, Zonguldak'a gelmek için bize söz verdi ve gerekli açıklamayı yakın zamanda yapacağız" dedi.

"ERGÜN ATALAY I ÇOK YIPRATMAYA ÇALIŞTILAR, BİZ HEP ONUN YANINDA OLACAĞIZ"

"Ergün Atalay'ın Genel Başkanlığını kimse sorgulayamaz. Ergün Atalay a yapmadığı bir şey için saldırılarda bulunuldu. Bizler işin özünü biliyoruz. Bizler oradaydık, konuştuğu kelimeleri cımbızla alıp kamuoyuna başka bir şekilde lanse edildi. Türk İş Teşkilatının tamamı linç edilmek istendi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay sonuna kadar mücadele etmiştir. Bazı eksiklikleri olmuştur. Ama bunun dışında işçinin aleyhine hiçbir şey yapmamıştır ve böyle bir düşüncesi kesinlikle yoktur. Çünkü bunu ben birebir yaşadım, eksik konuşmaları var mıydı? vardı olabilir. Türkiye'nin gündemi çok yoğun ama yine söylüyorum; Sayın Türk İş Başkanımız Ergün Atalay'ın işçinin aleyhinde hiçbir şeyin altına imza atmayacağına ben kefil olurum."

Editör: Pusula Gazetesi