Namazın sahih olması için istikbal-i kıble şartının yerine getirilmesi gerekmektedir. Kıble yönünün doğru şekilde tespiti namazın sıhhati açısından pek mühimdir. Kıble yönünü belirlemek için çeşitli karine ve araçlardan istifade edebilirsiniz. Doğru şekilde kıblenin tespiti için elbette ilk akla gelen araç pusula olmaktadır. Eskiden bu yana yön tayininde kullanılan pusulalar günümüz teknoloji ile birleştiğinde karşımıza kıble bulucu pusulalar çıkmaktadır. Seccade şeklinde olanlarından tutun da duvara monte edilen pek çok çeşidini piyasada görmek mümkündür. Qibla Finder gibi uygulama ve sitelerde kıble yönünüzü belirlemede size fayda sağlayacaktır.

Namaz kılanlar için pek önemli olan kıble yönü meselesi özellikle farklı bir şehire, bölgeye, açık alana gidildiğinde karşımıza çıkmaktadır. Hatta yeni bir eve taşınan ailelerin en önemli sorunu acaba kıble yönümüz neresi olmaktadır. Çözüm için biraz önce belirttiğimiz pusula yöntemi en doğru sonucu veren yöntem olmaktadır. Fakat gerçek kuzeye göre ortaya çıkan manyetik sapmaların da bu yöntemde dikkate alınması gerekmektedir. Yine en önemli sorunlardan bir diğeri de bulunduğunuz yerleşim biriminin kıble yönü açısıdır. Bunun için günümüz teknolojisini kullanmanızda fayda görüyoruz.

Qibla Finder internet sitelerinde dünyanın pek çok merkezine ait kıble dereceleri verilmektedir. Örneğin, Qibla Finder sitesinin Türkiye Kıble Yönü bölümünde ülkemizin tüm illeri ve ilçelerinin kıble yönü ve kıble açı derecelerini bulmanız mümkündür. Buradan elde ettiğiniz kıble derecesini pusula üzerine uygulayarak doğru şekilde kıble yönünüzü bulabileceksiniz.Yine bu tür projeler sayesinde Google Maps teknolojisi ile evinizin/işyerinizin çatısına kadar inerek çizilen kıble yönü hattı ile hızlı bir şekilde kıble yönünüzü tespit edebilirsiniz. Hatta Google, online haritalar alt yapısını kullanan Qibla Finder vasıtasıyla bu yöndeki ihtiyaçlara cevap verecek bir siteyi yayına sokmuştur. İnternetin kıble yönünü bulma konusundaki nimetlerinden istifade ederek huzur içerisinde namazınızı ifa edebilirsiniz. QiblaFind.Com ile ister Google haritalar vasıtasıyla kıble yönünüzü belirleyebilir; isterseniz de bulunduğunuz yerin kıble açısını öğrenerek pusulaya aldığınız dereceyi uygulayarak doğru şekilde kıble yönünüzü belirleyebilirsiniz. Kıble yönünüzü doğru belirleyin, namazınızı huzur içerisinde ifa edin.