Elvanpazarcık Spor Kulübü Derneği kurulduğu günden itibaren çocukların kötü alışkanlıklar uzak tutulması ve spora yönlendirilmesi amacıyla kurulan spor kulübü, zor şartlarda çalışmalarını sürdürüyorlar. Parke taşları ile kaplı sahada antrenman yapan Elvanpazarcık Spor Kulübü oyuncuları, öte yandan büyük bir vefa örneğine de imza atıyor. Futbolcular ve antrenörler, her antrenman ve hazırlık maçı sonrasında şehit Göksal Cin'in mezarını ziyaret ediyorlar

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'i her gün ziyaret eden minik sporcular, imkansızlıklar içerisinde kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Öte yandan kırmızı- beyazlı kulüp sporcuları, parke taşı üzerinde kireçlerle çizilen çizgilerle oluşturulan futbol sahasında antrenman yapıyorlar.

U14 LİGİNE KATILACAKLAR

Elvanpazarcık Spor Kulübü Başkanı Ali Rıza Bozkurt, "Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla kulüp kurmaya karar verdik. Gençleri spora davet ettik. Maksadımız çocuklara abilik yapabilmek. 5 arkadaşla yola çıktık ve şu an 95 kişiye kadar ulaştık. Kulübün tescilini 3 ay içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldık. 14 yaş grubu ile Ağustos ayında amatör kümede başlayacağız. A takım olarak ise Mart ayında 2. Amatör Küme'yle başlayacağız.

Çocukların tüm malzemelerini almak kolay değil. Sponsorlar ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımızın büyük bir kısmını aştık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden saha için gelindi ve sözü alındı. Maç sahası olarak nitelendirdiğimiz bir yer var ancak 8 yıldır yapılmayı bekliyor. Zemin hazırlandı ama çevre düzenlemesi, kaleler, fileler, tribünler eksik. Sözünü aldık ama ne zaman biter bilemiyorum. Antrenman sahası da 2 ay içerisinde bitecek denildi ama şu an için bir şey yok." şeklinde konuştu.

"İDMAN ÖNCESİNDE ŞEHİT MEZARINI ZİYARET EDİYORUZ"

Başkan Bozkurt, "Mahallemizde bir şehit kardeşimiz var. Her hazırlık maçından ve antrenmandan sonra onun yanına gidiyoruz. O da olsaydı eminim o da aramızda olacaktı. Elvanpazarcık Spor Kulübü olarak anneler gününde şehidimizin annesini ziyaret ederek onu da yalnız bırakmadık. Kızılay'a kan verdik. 30'un üzerinde kan verildi. Etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi