Zonguldak İl Müftülüğü tarafından organize edilen yaklaşık iki aydan bu tarafa cami cemaatinin katkıları ile her hafta sonunda ilin çeşitli mahallelerinde camide sabah namazına gelen vatandaşlarla birlikte kahvaltı programı düzenleniyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda Merkez Tepebaşı Camisi'nde düzenlenen sabah namazı kahvaltı programına; İl Müftüsü Rüstem Can, Müftülük Şube Müdürü Ercan Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, Tepebaşı Ulu Cami, İmam Hatip Tatbikat Cami, Rüzgarlımeşe Cami, Acılık Hz. Ali Cami imamlarının yanı sıra bazı sivil toplum yöneticileri ve yaklaşık 350 vatandaş sabah namazı sonrası düzenlenen kahvaltı programına katıldılar. İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı sabah namazının sonrasında vatandaşlar, hem kahvaltı yaptı, hem de sohbet ederek hoşça vakit geçirdiler.

Böyle güzel bir programın düzenlenmesinden dolayı oldukça memnun kaldıklarını belirten Zonguldak Merkez Tepebaşı Mahallesi Cami İmamı Mevlüt Bıçakçı, program sonrasında yaptığı açıklamada, " Camiimize gelen cemaatimizle birlikte sabah namazı sonrasında bir kahvaltı programı düzenledik. Buradaki asıl amacımız, vatandaşlarımızın sabah namazını cemaatle birlikte kılmayı sağlamak için teşvik etmek ve mahalle halkımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmektir. Düzenlediğimiz programı katılan kadın ve erkek cemaatimizden Allah razı olsun, böyle bir güzel programların daha da genişleyerek devam etmesini istiyoruz. Katılım ne kadar çok olursa o kadar güzel olur. Bu programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı geçen tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki hafta sonunda böyle bir program, İnağzı Mahallesi'nde düzenlenecektir. İnşallah bizler de orada olacağız" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi