Zonguldak'ın Kozlu ilçesine bağlı Çamköy'de, KÖYDES yatırım programı ile sondajı yapılan içme suyu tesisi açılışı, Vali Ahmet Çınar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çamköy Merkez Mahallesi ile Ahlatlı Mahallesi içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında; bir adet 20 metreküp gömme içme suyu deposu ve terfi binası yapımı+50 metreküp biriktirme içme suyu deposu imalatı, 2 bin 91 metre içme suyu terfi hattı çalışması, 644 metre içme suyu şebeke hattı yapılarak, mevcut içme suyu şebeke hattına katılan içme suyu açılışının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla tüm il ve ilçelere gönderilen genelge gereğince "Vatandaşla Buluşma Muhtar ve Halk Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Karakaya, "Başta Sayın Valim olmak üzere ilden gelen çok kıymetli misafirlerimize, ilçemizin en uzağındaki köyümüze teşriflerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Çamköy'ün içme suyunun 2017 yılı KÖYDES programı kapsamında tamamlanarak açılmasının hayırlı olmasını diliyor, Sayın Valimize, İl Özel İdaremize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İçme suyu açılışı vesilesi ile İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda köy ve muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın kurumlarımızla birebir görüşebildiği bu ortamda, istek ve talepler dile getirildiğinde mevzuat ve teknik imkanlar çerçevesinde her türlü çalışmaların yapılacağı, köylerimizi ve ilçemizi kamu hizmetleri noktasında bir adım daha ileri götürülecektir" ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Çınar da, yaptığı konuşmada, "Bizi burada buluşturan ve ağırlayan başta muhtarımıza, Kaymakam Beye, ilgili kurum müdürlerine, mesai arkadaşlarıma ve sizlere bu programa davetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İçme suyunun da hayırlı olmasını diliyorum. Biz hepimiz devlet görevlileri, devletin bu işleri yapmak için görevlendirdikleri insanlarız, biz görevimizi yaptık görevini yapan bu sonucu köye sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diyerek, vatandaşlar ve muhtarlarla sohbet etti.

Toplantıda, muhtarların ve vatandaşların talep ve istekleri ilgili kurumlara iletilmek üzere kayda alındı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, ilçe kamu kurumu müdürleri, köy ve mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı toplantı sonrasında Kozlu şehitlerinden Şehit Recep Erarslan'ın kabri ziyaret edilerek, dualar okundu.

Editör: Pusula Gazetesi