Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Murat Pulat, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve Zonguldak Belediye Meclis Grubu, 2019 yılı içerisinde kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle başta Belediye Başkanı Ömer Selim Alan olmak üzere sorumlu olan herkes için Savcılığa suç duyurusunda bulundular.

CHPlilerin verdiği suç duyurusunda; Zonguldak Belediyesi'ne Özel Kalem Müdürlüğü'ne alınan M. Sinan Erdoğan'ın usulsüz bir şekilde atanması ve belediyeye doğrudan temin yolu ile hediye, promosyon işlerinin iki firma üzerinden yapılması yer alıyor.

CHP Grubundan yapılan açıklama şöyle;

"2019 yılı Zonguldak Belediyesi meclis denetim komisyonu tarafından yapılan denetim sonucu Cumhuriyet Halk Partisi denetim komisyonu üyeleri yapılan denetleme esnasında konusu suç teşkil eden ve kamu zararına yol açan hususları tespit etmişlerdir. Bu hususlar ile ilgili olarak yasalara aykırı hareket eden ve kamu zararına sebebiyet verenler hakkında Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

5393 sayılı Belediyeler kanunu açıkça kamu görevlileri görevleri esnasında suç tespit ettikleri kurumları savcılığa bildirme zorunluluğu gereği kamu görevlerini yerine getirerek, Zonguldak halkının haklarını koruma adına Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis grubu suç duyurusunda bulunulmuştur."