Zonguldakspor Teknik Sorumlusu Barış Şeref Zonguldakspor kariyerine 4-1'lik Hacettepe galibiyeti ile süper başlangıç yaptı. Elmas Televizyonu'ndan her pazartesi 19.30'da canlı olarak yayınlanan ve Ender Yüksel'in hazırlayıp, Resul Kumaş'ın yorumcu olarak katıldığı Spor Kritik Programı'na telefonla bağladı. Göreve geldikten sonra ilk olarak futbolculara mental ve psikolojik destek verdiğini söyleyen Barış Şeref Zonguldakspor'un büyüklüğünü anlattığını söyledi.

"FUTBOLCULARA ZONGULDAKSPOR'UN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLATTIM"

Zonguldakspor Teknik Sorumlusu Barış Şeref ilk olarak futbolculara Zonguldakspor'un büyüklüğünü anlattığını belirterek şöyle konuştu: "Takımın için-dışını her şeyini biliyorum. Takım arkadaşlarımıza önce psikolojik desteğimizi verdik, Zonguldakspor'un ve camianın ne kadar büyük olduğunu formanın ne kadar değerli olduğunu anlattık. Maçta da tüm güçlerini ve yeteneklerini ortaya koydular. Maç sonrasında ise yine futbolcularla yaptığım toplantıda Hacettepe maçında sadece yüzde 60 performans ortaya koyduklarını, kendilerinin daha iyi ve daha yetenekli olduğunu çok daha iyi performans sergileyebileceklerini söyledim.

"TAKIMI İNCİLTMEDEN KUVVET VE PERFORMANS ARTIŞI SAĞLAYACAĞIZ"

Barış Şeref, "Hacettepe maçının ardından haftayı bay geçireceğiz ve Gümüşhane maçının hazırlıklarına Perşembe günü tekrar başlayacağız. Takımı yavaş yavaş, inciltmeden kuvvet ve performans artışını üst seviyeye çıkartıp taktik ile birleştirip, gerçek performansı yüzde 90'lara çıkaracağız" dedi.

"BİZ HER ZAMAN BURADAYIZ"

Manevi destek beklediklerini belirten Barış Şeref, "Herkes gelir-gider ama biz her zaman buradayız. Bana çok telefonlar geldi. Abilerim, kardeşlerim, sevdiklerimiz çok destek verdiler. Ben onlardan bizleri desteklemelerini ve idmanlara gelmelerini istiyoruz. Biz başka bir şey istemiyoruz. Biz takımın yokluklar içinde olduğunu zaten biliyoruz. Bizim moral motivasyona ihtiyacımız var. Biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk" dedi.

"HER FUTBOLCU SAHADA ALLAH'INA KADAR MÜCADELE EDECEK"

Maçlarda tüm futbolcuların yüzde yüzünü sahada vereceğini belirten Barış Şeref, "İyi oynarsın, kötü oynarsın. Ama Zonguldakspor forması giyen her futbolcu sahada Allah'ına kadar mücadele edecek. Bunun garantisini ben camiamıza veriyorum. Zonguldakspor'da futbol oynamak isteyen, Zonguldakspor'da antrenörlük yapmak isteyen o kadar çok kişi var ki. O nedenle futbolculara Zonguldakspor'un büyüklüğünü anlattım" dedi.

TAKIM DÜŞECEK Mİ?

Takım küme düşecek mi? Sorusunu yanıtlayan Barış Şeref "Böyle bir soruyu duymamış olayım. Önümüzde Gümüşhane maçı var, ondan sonra kiminle oynayacağımıza bile bakmadım. Benim için en önemli maç önümüzdeki maç. Lige maç maç bakıyoruz. Her maçı önemsiyoruz. İlk olarak sahada mücadele edeceğiz. Ben sadece kendime değil, futbolcularımıza, camiaya, abilerimize, kardeşlerimize güveniyorum. İnsanlar idmanlara gelsinler selam versinler bize yeter. Bizim herkese ihtiyacımız var" diyerek takımın kesinlikle küme düşmeyeceğini, ligi üst sıralarda bitirecekleri mesajını verdi.

"BEN ÖLÜYÜ DİRİLTİRİM"

Ben atletik performans uzmanıyım. Kuvvet-performans anlamında ben ölüyü diriltirim. Şimdi taktik-teknik olayları da işin içine dahil edeceğim. İnşallah camia olarak hep birlikte başarılı olacağız. Benim tüm camiadan tek isteğim camianın bütünlük sağlaması" dedi.