"Hayatımız Trafik" başlığı altında her yıl bir dizi etkinlik yapan Zonguldak Sergi Odası, motorlu kurye kargaşasına karşı imza kampanyası başlattı.

Kampanyada; özellikle büyük kentlerde sürücüler ve yaşlı-çocuk yayalar için endişe kaynağı olan, giderek orta ölçekli şehirlerde de artacak olan kurye ağı pazarının denetime alınması isteniyor.

"Motorlu Kuryelerin Denetime Alınması Talebi" başlığı altında toplanan imzalar, ay sonunda TBMM Trafik Komisyonu dahil ilgili bakanlıklara gönderilecek.

Zonguldak'ta 19 yıldır kültür sanat ortamı sunan Sergi Odası, 2012 yılında "Trafik Güvenliği Kitaplığı" oluşturdu. 2012'den bu yana trafik cinayetlerine karşı sanatı yardıma çağırdı ve "Hayatımız Trafik" başlığı altında bir dizi kültür-sanat programı hazırladı. Program aynı zamanda sanatçılara, akademisyenlere, gazetecilere trafik kazalarında yaşanan acılara dikkat çekmeleri için bir çağrı niteliği taşıyor. Kurbanları anma programlarının, anımsama törenlerinin; trafik cinayetlerini konu alan kitaplara, filmlere, araştırmalara dönüşmesini öneriyor.

İmza kampanyasına neden olan konu, internet ortamında, özellikle pizza ve benzeri gıda sektörünün tüketicileri ve kuryelerin mesleki örgütleri tarafından yoğun olarak tartışılıyor.

İlgi bekleyen imza metni şöyle:

"Son yıllarda, özellikle büyük kentlerde motosikletli gıda kuryeleri hızla çoğalıyor. Karmaşık kent trafiğinin bu 'hızlandırılmış genç aktörleri', 'ölümüne ticaretin' emirlerini yerine getirmek için ortak güvenliğimizi tehlikeye atıyor.

'30 Dakikada Kapında' sözü ile iyice azgınlaşan tüm motorize kurye ağı ulaşımının denetime alınmasını, sürücü güvenliği dahil yasal sınırlarının konmasını talep ediyoruz.

Trafik kazaları istatistiklerinde ve haberlerde 'Aşırı Hız' ile suçlanan sürücüleri anımsadığımızda; motosikletli kuryelerin hız yapmalarını emreden şirketlerin neden durdurulamadığını merak ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi