Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, geçtiğimiz hafta oynanan Genç Erkekler Futsal İl Birinciliği Zonguldak Fen Lisesi - Zonguldak MTAL arasında oynanan Futsal müsabakasında Zonguldak MTAL antrenörü Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Özdemir müsabakanın Hakemi Furkan Topalahmetoğlu'na tüm öğrencilerin ve seyircilerin önünde ağıza alınmayacak küfürler ve hakaretler ederek, ölümle tehdit ettiği açıklamasında bulunan TFFHGD Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya'ya tepki gösterdi.
İŞTE ŞAHİN ÖREN'İN AÇIKLAMASI
"31/12/2019 tarihinde okul sporları faaliyetleri içerisinde, Site spor salonunda oynanan , okullar arası futsal müsabakası sonrasında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan TFFHGD (Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri derneği) Zonguldak Şube Başkanı Ümit Kaya'nın açıklamaları mesnetsiz, yanlış ve abartılarla doludur.
Ümit Kaya'nın söylediği gib "Ağır hakaret, küfür, ölümle tehdit"söylemleri gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır.Okul sporları il tertip komitesinden beş üyede olaya tanıklık etmiştir. İl Disiplin kurulu Başkanlığınca kesinleşmiş bir ceza bulunmazken ve olayın adli mercilere yansıdığı da düşünülünce açıklamayı yapan dernek başkanının hangi maksatla üyemiz öğretmenin adını ,çalıştığı okulu açıklamıştır. Ayrıca adı geçen dernek başkanı üyemizi ve üyemiz nezdinde öğretmenlik mesleğini karalayıcı söylemlerde bulunabilme hakkını nereden almaktadır.
Dernek Başkanı her olayda karşı tarafı suçlarken,hakemlerin yaşanan olaylar da hiç suçu yokmuş gibi davranması kabul edilemez.Futsal maçlarında görevlendirilen Futbol hakemlerinin çoğunun , futsal oyun kurallarını bilmemesi ,maçlarda hakem gözlemcisi olmaması ve yaptıkları hataların, seviyesiz, saygısız tahrik edici davranışlarının karşısında hesap verecekleri hiç bir makamın olmaması da ilginçtir. Sayın Ümit Kaya başkalarını suçlamadan önce yaşanan olayların içeriğini tam bilmeden popilist bir dille, söylediğinin nelere mal olacağını düşünmeden hareket etmesi kabul edilemez. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"
TFFHGD ZONGULDAK ŞUBE BAŞKANI ÜMİT KAYA'NIN ÖNCEKİ AÇIKLAMASI:
2019-2020 yılı Okul Sporları faaliyet programı çerçevesinde Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen okullar arası Genç Erkekler Futsal İl Birinciliği Müsabakasında yaşanmıştır.
Zonguldak Fen Lisesi - Zonguldak MTAL arasında oynanan FUTSAL müsabakasında Zonguldak MTAL antrenörü (Beden Eğitimi Öğretmeni) ALİ ÖZDEMİR müsabaka Hakemimiz Furkan Topalahmetoğlu'na tüm öğrencilerin ve seyircilerin önünde ağıza alınmayacak küfürler ve hakaretler ederek, ölümle tehdit etmiştir. Müsabaka Hakemimiz bahsi geçen şahıstan hukuki haklarını aramak suretiyle şikayetçi olmuş ve durum adli mercilere intikal ettirilmiştir. Bahsi geçen olayı gerçekleştiren ALİ ÖZDEMİR'in Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde beden eğitimi öğretmeni olması bizi daha da hayrete ve üzüntüye düşürmüştür. Unutulmamalıdır ki Öğretmenler davranışlarıyla topluma örnek olması gereken kişilerdir. Ayrıca davranışlarıyla örnek olması gerekirken, aksi davranışta bulunan ve toplumumuzun benimsemediği hareketleri gösteren Öğretmenlerine uymayarak sağ duyulu davrandıkları için Zonguldak MTAL öğrencilerine ve velilerine de teşekkürü bir borç biliriz.
Hakemlerimizin sahipsiz olmadığını, yasalarla korunduğunun unutulmamasını istiyoruz. Kendini bilmez kişilerin bir an önce spor camiasından, tribünlerden uzaklaşmasını diliyor, saldırıları gerçekleştirenlerin en ağır adli ve idari cezaları alacağını ümit ediyoruz. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi olarak hakemlerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, yapılan bu tarz saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyor, olayların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."