Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü, evinde fenalaşarak hayatını kaybeden 90 yaşındaki kadına ölüm raporu düzenlemek için evine gitmediği öne sürülen nöbetçi adli tabip hakkında soruşturma başlattı.
Edinilen bilgiye göre 90 yaşındaki Hatice Günaydın, geçtiğimiz Pazartesi günü akşam saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evinde fenalaştı. Yakınlarının haber vermesiyle gelen 112 acil ekibinin yaptığı kontrolde Günaydın'ın öldüğü belirlendi. 112 ekipleri, ölüm raporunun düzenlenmesi için adli tabibin gelmesi gerektiğini söyledi. Aile, nöbetçi adli tabip olarak görevli Esentepe Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. A.Ş.'yi telefonla arayarak, defin raporunun düzenlenmesi için eve davet etti. İddiaya göre, Dr. A.Ş., mesaisinin 17.30'da bittiğini söyleyerek eve gitmedi. Cenaze işlemlerini bir an önce yapmak isteyen aile ise karakola giderek durumu bildirdi. Polisin haber verdiği nöbetçi savcı da adli tıp uzmanı ile eve giderek Hatice Günaydın'ın ölüm raporunu aileye teslim etti.
Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü, adli tabip doktoru A.Ş. hakkında ailenin şikayeti üzerine idari soruşturma başlattı. Belediye sınırları içerisinde meydana gelen ölümlerde defin ruhsatının belediye tabiplerince verildiği ancak Karabük Belediyesinde tabip bulunmadığı için bu görevi nöbetçi Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi hekimi tarafından verildiği belirtildi.
Hayatını kaybeden Hatice Günaydın'ın torunu Cemal Günaydın, doktor mesai bittiği için gelemeyeceğini kendilerine söylediğini ileri sürerek, "Belediyeye gittik. Belediye ekipleri doktoru zabıta aracılığıyla evden almayı teklif etti. Doktor onu da kabul etmedi. Biz de şikayette bulunduk. Cenaze işlemlerini bir an önce yaptırmak istedik. Ama doktor gelmedi" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi