Bugün daha çok bir kimlik, bir tarz, bir sitil ürünü olarak kullanılıyor olsa da bütün toplumlarda tesbihin ortaya çıkışı dini kaidelerledir. Bununla birlikte doğadaki çeşitli taşların madenlerin tıbbi özellikleri keşfedildikçe tesbih, tedavi amaçlı da kullanılır olmuştur. Çok sayıda hammaddeden yapılabilen tesbihler, yapıldıkları hammaddeye göre adlandırılırlar ve fiyatlandırılırlar.
Günümüzde en çok öne çıkan çeşitlerden birisi Oltu tesbih modelleridir. Adından da anlaşılacağı gibi bu tesbihler Oltu taşından yapılır ve bu taş, Erzurum civarından çıkarılarak işlenir. Sadece ülkemiz sınırları içinde değil, bugün bütün dünyada nam salmış bir tesbih çeşidi olarak öne çıkar. Ellerde kendine yer bulur.
Kişiye Özel Oltu Tesbih Çeşitleri
Kolay işlenebilen bir taş olan Oltu taşı, halk tarafından kara kehribar olarak da adlandırılır. 19. Yüzyıldan bu yana özellikle takı ve ziynet eşyası üretiminde kullanılmaktadır. Oltu tesbih , insan vücudundaki statik elektriği çekerek almakta, stresi azaltmaktadır.
Kendiniz için, sevdikleriniz için tercih edebileceğiniz birbirinden güzel Oltu taşı tesbih çeşitlerine Dergah Tesbih firmasının sayfasından ulaşabilirsiniz. Sevdiklerinizin doğum günlerinde, evlilik yıldönümlerinde, sevgililer gününde ve diğer özel günlerde hediye olarak kullanabilirsiniz. Firma, günlük kullanımlık ve koleksiyonluk üretimler yapıyor. El yapımı işlemelerle eşi benzeri olmayan modeller ortaya çıkarıyor. İsterseniz isim yazarak tamamen kişiye özel hale getirebiliyor. 33'lük ya da 99'luk modelleri beğeninize açıyor.
Garantili Oltu Tesbih Modelleri
Dergah Tesbih'in birbirinden güzel Oltu tesbih modellerine www.dergahtesbih.com linkinden ulaşabilirsiniz. Onlarca farklı model arasında inceleme yapabilir, güvenli ve kolay alışveriş gerçekleştirebilirsiniz. Firma, bütün alışverişlerinizde ücretsiz kargo imkanı sağlıyor. Türkiye'nin neresinden sipariş verirseniz verin kısa sürede ürünleriniz kapınıza geliyor. Ödemelerinizi kapıda ödeme, havale ya da kredi kartı ile yapabilirsiniz. Bütün kredi kartlarına taksit imkanı bulunuyor. Eğer memnun kalmaz ya da herhangi bir sorun yaşarsanız kolay iade ve değişim imkanı sağlıyorlar. Satış öncesi ve sonrası bütün merak ettiklerinizi, sorularınızı iletebiliyor, iletişim halinde kalabiliyorsunuz. Sevdikleriniz ya da kendiniz için en güzel modele, en uygun fiyatla sahip olabiliyorsunuz.