Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde oynanan Eleşlerspor Gülüç Belediyespor maçında fenalaşarak hastaneye kaldırılan ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 28 yaşındaki futbolcu Miraç Bekdaş'ın eşi Belkız Bekdaş'ın yaptığı paylaşım insan hayatının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Gülüç Belediyespor da forma giyen Miraç Bekdaş, 18 Kasım 2018 tarihinde Alaplı'da oynanan Eleşler spor Gülüç belediye spor maçınca kalp krizi geçirtmiş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Karşılaşmada hayatını kaybeden Miraç Bekdaş'ın eşi Belkız Bekdaş, Gülüç Belediyespor takımının sezona kurban keserek girdiği haberlerin sitelerde yer almasının ardından sosyal medyasından bir yazı yayımladı. Bekdaş, yeşil sahalarda sağlık hizmetlerinin bulunmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu ve hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığına dikkat çekti. Yetkililere seslenen ve yeşil sahalarda sağlık personeli bulundurmanın hayati önem taşıdığını ifade eden Bekdaş "Gülüç belediye spor yeni sezonu kurban keserek açmış bulunmuşmuş. Sadece futbolun konuşulmasını temennilerini sunanlara daha dikkate alınması gerek bir yaraya dokunmak isterim. Amatör futbolun kanayan yarası haline gelen, herkesi bıktıran 'Sağlıksız' maçlar konusuna değinmek isterim. Bilindiği üzere, bilhassa geçen sezon amatör maçta büyük sorun yaşanmış ve eşim Miraç Bekdaş vefat etmişti. Bu konuda daha duyarlı olmanızı temenni ederim. Bir insan hayatı hiçbir şeyden önemli değil. Burada da söylediğim ve gördüğünüz gibi amatör maçlarda sağlık personeli bulundurmak hayati önem taşıyor. Aslında çok söylenecek şeyler varda... Var... Duyarlı olmanızı temenni ederim. Başka miraçlar ölmesin..."

Editör: Pusula Gazetesi