Hayırsever, bakkalın veresiye defterindeki borçları ödedi Hayırsever, bakkalın veresiye defterindeki borçları ödedi

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün konuya ilişkin açıklaması şu şekilde: “Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ticari amaçlarla kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması konusunda vatandaşları bilgilendirmek için duyuru yaptı. Zabıta Müdürlüğü, 3516 Sayılı Ölçüler Kanununa göre periyodik muayenelerin iki yılda bir yaptırılmasının zorunlu olduğunu, 2022 yılı damgalı ve 2022 yılında imal edilmiş damgalanmış, ticari amaçla kullanılan ölçü ve ölçü aletleri damga süresini doldurmuştur.

Belediye Ölçü ve Ayar Memuru tarafından masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ile maksimum kapasitesi 2000 kg'a kadar (barkotlu ve bilgisayara bağlanabilen elektronik terazi ve tartılar hariçtir) olanların muayeneleri yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın 2024 Yılı Terazilerin Periyodik Muayeneleri için Beyanname doldurulması amacıyla 01.01.2024 - 29.02.2024 tarihleri arasında Merkez Kapalı Pazaryerinde Zabıta Amirliğine başvuruda bulunulması gerekmektedir.”

Kaynak: Haber Merkezi