Cumhuriyet Halk Partisi'nde(CHP) Genel Başkan'ın Muharrem İnce olması için başlatılan 'Değişim ve Umut Kurultayı'na imza toplanmaya başlandı. 15 günlük imza çağrısında daha ikinci günde imza sayısı 466'a ulaştı.

CHP'de 24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları, parti içi muhalefetin delege hesabı üzerinde yoğunlaştı. Toplam 1266 CHP delegesinden en az 625 imza toplanırsa olağanüstü kurultay gerçekleştirilecek. Bu akşam itibariyle toplanan imzaların 466'a ulaştığı söyleniyor. Umut Kurultayı için Zonguldak'ta henüz imza atma işlemi başlamazken Zonguldaklı 10 CHP Delegesinden kaç imza toplanacağı merak ediliyor.

Kurultay delegelerine telefonla ulaşan Pusula, hangi tarafta olduklarını ve bir karar verip vermediklerini sordu. Kurultay delegeleri bir toplantı yaptıktan sonra karar vereceklerini söyledi. Zonguldak delegasyonunun Kurultay çağrısında nasıl tavır takınacağı merak ediliyor.

ZONGULDAK, EDİRNE'DEN SONRA EN ÇOK KAYBEDEN İL OLDU

Edirne'den sonra en çok oy kaybeden il olan Zonguldak'ta genel seçimlerden sonra yerel seçimlerde oy potansiyelinin oldukça düşük olduğu belirtiliyor. Genel seçim sonuçlarına göre Çatalağzı ve Muslu Beldesi'nden başka CHP'nin kazanacağı belediyenin kalmamış olduğu kulislerde konuşuluyor. Muharrem İnce tarafındaki isimler tek çözümün CHP'de tepeden tırnağa değişimin olmasında ısrar ediyorlar.

ZONGULDAK'TA 10 KURULTAY DELEGESİ VAR

Zonguldak' tan Kurultay Üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Nuri Tekin, Gökhan Demirtaş, Halil Posbıyık, Umut Başoğlu, Şengül Burgucu, Cem Oktay, Filiz Karademir, Sertan Ocakçı, Cengiz Bank ve Yaşar Bükrü.

Editör: Pusula Gazetesi