Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Zonguldak okuyor' etkinliği kapsamında 31 öğrenci ve 4 veliye ödülleri verildi.
Zonguldak Öğretmenevi'nde
Düzenlenen ödül törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, Milli Eğitim
Müdürü Ali Tosun, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.
Proje kapsamında 403 okuldan 17.543 öğrenci ve 330 veli katılım sağlandı, 55.230 adet kitap okundu.
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, açılış konuşmasında şunları söyledi;
"2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılında Zonguldak Merkez ve 7 ilçesi dahil olmak üzere il genelinde "Zonguldak Okuyor Kitap Okuma Projesi" başlatılmıştır. Proje 4. Sınıflardan 12. Sınıflara kadar öğrencilerimizin ve velilerimizin gönüllülük esasına dayalı olarak katılımlarını önceleyen bir projedir.
Bu projemizle; İlimiz genelinde okuma hassasiyetinin ve alışkanlığının kazandırılması, okuyan oranının yükseltilmesi, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla milli, manevi ve kültürel duygularını pekiştiren bireylerin yetişmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda uygulanan projemize Zonguldak İli genelinde 403 Okulumuzdan, 17.543 Öğrenci, 330 velimiz ve 537 uygulayıcı kadromuzla birlikte toplamda bu projeye 18.410 kişi katılım sağlamıştır.
Proje sonuçları dönütünü görmek adına yapmış olduğumuz değerlendirdiğimizde;
4. sınıftan 12. Sınıflara kadar ve velilerimiz dahil olduğu her kategoride üçer kitap okunmak üzere katılımda bulunanlar tarafında 55.230 kitap okundu.
Merkezi sınavda 4. Sınıflar 60, diğer kategoriler 100 çoktan soru cevapladı ve en yüksek puanı alan 35 katılımcı optik okumalar neticesinde sırasıyla derecelendirildi.
Derecelendirme sonucunda 1. olanlara 300 TL., 2. olanlara 200TL., ve 3. olanlara 100 TL. para ödülü verildi.
İlimiz bu proje ile kitap okur oranını arttırmış bu ilimiz için büyük bir kazanım olmuştur.
Projeye katılanlar hem eğlenip hem de yarışma havasında kitap okuma hazzını yaşamıştır,
Kitap Okuma Projemizde kaybeden olmamış herkes kazanmıştır
Başta ilimiz eğitimini her alanda maddi ve manevi yönüyle destekleyen Sayın Valimize, Projenin başarıyla uygulanmasında emeği geçen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımıza, İl Koordinatörümüze, kitapların seçimi incelenmesi soru ve cevapların hazırlanmasında önemli görev üstlenen 16 komisyon üyemize, Bilişim Hizmetleri Öğretmenimize, "Zonguldak Okuyor" Kitap Okuma Projemize katılımda bulunan öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim."
Vali Tutulmaz da; "Zonguldak Okuyor mottosuyla yapılan bu ödül töreninde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Şunu hepimiz görüyoruz ki konunun özünü kavrayamasan soru çözülerek sınav kazanıldıysa, ileride o meslekte çok da başarılı olunmuyor. Okuma olmadan, mesleğin felsefik değerine ulaşamayız. Okumak hayal etmeyi beraberinde getirir. Hayal edemiyorsak daha önce yapılan şeylerin tekrarı durumuna düşeriz. Bizler hayal kurmalıyız. Topluma faydalı olabilmemiz için okumamız ve 'Bu mesleği niye yapıyorum?' anlayışını benimsememiz ve özümsememiz lazım.
Son zamanlarda okuma konusunda gelişme kat ettik. Bu kampanyada çok güzel. Bizim okuyan öğrencilerimizin tamamını buna dahil etmemiz lazım. Sayıyı artırarak bu harekete devam edelim." ifadelerine yer verdi.
Programda Merkez Erdemir Anadolu Lisesi müzik öğretmenleri Hakan Başeğmez ve Çağdaş İnal müzik dinletisi yapti.
Son olarak yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Vali Mustafa Tutulmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Yardımcısı Saadettin Dede takdim etti.