Zonguldak Vali Yardımcısı Dr. Nevzat Taşdan, FETÖ soruşturması kapsamında el konulan ve Milli Eğitim'e devredilen binada faaliyet gösteren Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mutfağını, 10 Ekim 2018 tarihi itibariyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevine tahsis etti.

Bilindiği gibi Zonguldak Milli Eğitim'in yemek ihalesi Öğretmenevi'ne verilmiş, Öğretmenevi de işi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevine yaptırmaya başlamıştı.

Milli Eğitim'in yemekleri bir süredir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Çınartepe Mahallesi'nde faaliyet gösteren aşevinde hazırlanıyordu. Tahsisin ardından yemekler Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mutfağınında pişirilmeye başlandı.

Konunun uzmanları, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulunun bir bölümünün Zonguldak Vali Yardımcısı Dr. Nevzat Taşdan tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na tahsis etmesinin kanunlara uygun olmadığını iddia ediyorlar.

Tahsisin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması gerektiği üzerinde duruluyor.

Uzmanlar, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mutfağını, Zonguldak Öğretmenevi'ne tahsis edebilirdi. Böylece sorun yasal yoldan çözülmüş olurdu. Şimdiki durum yasal olarak da sıkıntılı" yorumunu yapıyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi