Zonguldak Merkez'e bağlı İnağzı Mahallesi'nde eğitim veren Köksal Toptan İlköğretim Okulu'nun bölünmesi gündeme geldi. İlkokul öğrencilerinin okuldan alınarak TOKİ İlköğretim Okulu'na gönderilmesine öğrenci ve veliler karşı çıktılar.

Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Akçın, üyeler Gülten Kardaş ile Çiğdem Zıvalı, Vali Erdoğan Bektaş'ı birkaç kere ziyaret ettiklerini ancak olumlu sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Köksal Toptan İlköğretim Okulu'nun ilkokul ve ortaokul olarak kullanmak için müsait olduğunu belirten Zeynep Akçın "Biz Vali Bey'den öğrencilerimizi ve velilerimizi maddi ve manevi zora sokmadan okulumuzun ilkokul ve ortaokul olarak bölünmesini talep ediyoruz. İlkokul bölümüne müdür atandığında sorunumuz çözülüyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN O YOLDAN OKULA GİTMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Okul Aile Birliği Başkanı Akçın, konuyla ilgili şunları söyledi; "Şubat ayında okul aile birlikleri başkanları, okul müdürleri ve muhtarlar Öğretmen Evi'nde milli eğitim yetkilileri ile görüştürülmek üzere toplantıya davet ettiler. Köksal Toptan İlköğretim Okulu'nun bölüneceğini, TOKİ İlköğretim Okulu ile birleştirileceğini bize bildirdiler ve görüşlerimizi sordular. Biz veliler ve okul aile birliği olarak olumsuz yanıt verdik. Çünkü o zaman okula gitmek için servis kullanmak zorundalar. Yol yürüme mesafesinde değil, çocukların yürüyebileceği uygun yol değil. Anayol olarak kullanılıyor, her türlü araç geçiyor, yolun kaldırımı yok. Çocuklarımızın o yoldan okula gitmesi mümkün değil. Hem yol tehlikeli, yol müsait olsa bile yürüme mesafesi uzun. Bir çok veli servis ücreti vermek zorunda kalacak. Velilerin buna durumları yok. Ayrıca çocuklarımızın bir sorunu olduğunda kısa sürede onlara ulaşamayacağız."

"OKUL İLKOKUL VE ORTAOKUL OLARAK KULLANILABİLİR"

Okul Aile Birliği Başkanı Akçın ve üyeler Gülten Kardaş ile Çiğdem Zıvalı, yetkililerin okula gelip bir inceleme yapılmasını talep ederek "Yetkililer gelip okulu incelerlerse okulun bölünmeye müsait olduğunu görecekler. Okulumuzun ve bahçemizin iki girişi var" dediler.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN VE VELİLERİMİZİN MADDİ VE MANEVİ ZORLUK ÇEKMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Vali Erdoğan Bektaş ile birkaç kez görüşme yapan okul aile birliği üyeleri, Vali Bektaş'ın bir adım bile geri adım atmadığını belirterek "Biz Vali Beyle görüştük, kendisi bize bunun eğitim için gerekli olduğunu söyledi. Ancak eğitim bu şekilde de devam edebilir. Mahallemize yakın başka okul yok, ilkokul olmayacak. Okulda şu an ilkokulda 194, ortaokulda ise 160 öğrenci eğitim görüyor. Hepsi yürüme mesafesinde, neden bu ortamı bozmak istiyorlar. Çaydamar'da eğitim veren Mimar Sinan İlköğretim Okulu bölündü, oraya ilkokul müdürü atandı. Bizim okula da ilkokul müdür atarsa sorun çözebilir. Eski TBMM Başkanımız ve Etik Kurulu Başkanımız Köksal Toptan'ın desteğiyle okulumuz yenilendi. Tadilat yapıldı, doğalgaza geçti, çatı, boya badana yapıldı. Biz Vali Bey'den öğrencilerimizi ve velilerimizi maddi ve manevi zora sokmadan okulumuzun ilkokul ve ortaokul olarak bölünmesini talep ediyoruz. İlkokul bölümüne müdür atandığında sorunumuz çözülüyor."