Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bir Kuran Kursu'nda 26 öğrencinin Corona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından kamuoyunda 'Yurtlara neden öğrenci alındı? Sorunlular kimler?' tartışmaları başladı.
Yüz yüze eğitimin Pazartesi başlayacağı Türkiye'de yurtlarda kalan öğrencilerin erkenden çağırılmaları tartışmalara neden oldu. Müftülükler başta olmak üzere yetkili kurumların Corona virüsün hat safhada olduğu bir dönemde yurtların erken açılmasına neden izin verdikleri ise eleştiri konusu oldu.
Zonguldak'ta kaç yurda kaç öğrenci alındığı, öğrenciler yurtlara alınırken Corona virüs testi neden yapılmadığı ve il genelinde yüzlerce öğrencinin sağlıklarının neden riske atıldığını soran vatandaşlar, "Pazartesi okullar açıldığında bu yurtlarda kalan çocuklar eğer pozitif ise taşıyıcı olmayacaklar mı? Yüz yüze eğitimde sosyal mesafe ve maske ile temizlik ön planda olacak. Peki yurtlarda yan yana yatan çocuklar nasıl korunacak? Yurt Kur ve yetkili kurumlar yurtlarda kalan çocukların salgın döneminde erkenden alınmasına ve kalmasına ne sebeple izin verdi? Veliler olarak çocuklarımızı okula göndermek istemiyoruz çünkü önlem yok! Milli Eğitim Müdürlüğü sadece okullarda önlem alıyor. Yurtlarda kalan çocuklar ne olacak? Onlar okula virüs taşımış olmayacak mı? Denetimsizliğe sebep olan kurumlar hakkında soruşturma başlatılmalı" ifadelerini kullandı.
Devrek'te bir yurtta 26 öğrencinin testinin pozitif çakmasının ardından diğer yurtlardaki durum merak edilirken, veliler çocuklarını Pazartesi okula gönderme konusunda endişeli.