Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eğitim-öğretim veren, Bakım-tadilat dolayısıyla önceki yıl boşaltılan Atatürk Ortaokulu'nda hala bir çalışma yapılmaması, öğrenci velilerini endişelendirmişti.

AK Parti Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun iki kez "yapılacak" sözü vermesine rağmen okulda her hangi bir çalışma olmaması ise, "ismini yok edecekler" yorumlarına neden olmuştu.

Ereğli Atatürk Ortaokulu konusunda açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, "Okulun tadilat çalışmalarına başlayacağız. Orada deprem güçlendirmesi yapılması gerekiyor. Bu ayın sonunda ihalesi yapılacak. Konuyla ilgili Sayın Valimize de bilgilendirmede bulunduk. İsim konusunda bir değişiklik olması söz konusu değil. Okul yıkılmadı, yok edilmedi. İsmi de duruyor. Sadece tadilat için ihalenin yapılması bekleniyor" dedi.

Proje okulunun yerinin değiştirilmesi konusunu da değerlendiren Müdür Özbek, "Kız İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencilerimize yetersiz geliyordu. Proje okulunda okuyan öğrenci sayımız azdı. 4 derslikte eğitim veriliyordu. Proje okulumuzun sadece yeri değişti. Aynı şekilde eğitimler devam edecek" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi