Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde eğitim-öğretim veren Alparslan Ortaokulu'nun Müdürü Kadir Murat Daye, öğrenciler arasında gerçekleştirilen okul başkanlığı seçimlerinde kendisi için de bir sandık kurdurarak öğrencilere, "Müdürünüzden memnun musunuz?" diye sordu. Oylamada, Müdür Daye'den memnun olanlar "Evet", memnun olmayanlar ise "Hayır" oyu kullandı. 419 öğretmen, öğrenci ve personelin oy kullandığı değerlendirme seçiminde öğrencilerin 351'i "Evet", 61'i "Hayır" oyu kullandı. 7 oy ise geçersiz sayıldı.

Okul başkanlığı seçimlerini değerlendiren ve kendisi hakkında öğrencilerin memnuniyeti için referandum sorularını yanıtlayan Müdür Daye, "Biliyorsunuz, performansa dayalı bir sistem gelmek üzere. Biz de 'okul temsilcisi seçimleri yapılırken yanında bir sandık daha koyalım çocuklarımız bizden memnun mu değil mi soralım' istedik. Memnunsalar 'Evet', eğer memnun değilseler 'Hayır' oyu kullanmalarını istedik. Sandıktan 'Evet' çıkarsa yaptığımız çalışmaların önemini anlayacağız ve mutlu olacağız. Eğer yüzdelik dilimine göre fazla 'Hayır' çıkarsa kendimize çeki düzen vereceğiz. Çocuklar için daha yararlı işler yaparak onların gönüllerini fethetmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 88'İ MEMNUN

419 öğretmen, öğrenci ve personelin oy kullandığı değerlendirme seçiminde 351 "Evet" oyu alan Müdür Murat Daye, "Evet çıkması bizi sevindirdi. Bundan sonra işimize daha da sıkı sarılacağız. Bir şeyler yapılınca bunun karşılığını alıyorsunuz. Sonuçtan mutluyum. Kendine güvenene idareci arkadaşlar bunu yapsınlar. Bundan korkulacak bir şey yok. Çocuklar doğru değerlendirmeyi yapacaklardır. Nasıl ülkemizde siyasetçiler seçimle büyük makamlara geliyorsa, idareciler de bu şekilde kendilerini değerlendirebilir. Bu veliler üzerinde de yapılabilir. Bu motive eder ve herkes işine sahip çıkar" dedi.

ÖĞRENCİLER KENDİLERİNE SORULMASINDAN MEMNUN

Müdür atanırken veya değiştirilirken öğrencilerin de görüşünün alınması gerektiğini belirten 5/A sınıfından Elif Nezir, "Biz müdürümüzü çok seviyoruz. Müdürümüzden memnunum. Okulumuzu gayet güzel yaptı. Böyle bir referandum yapmasını gayet doğru bir karar. Genelde okullarda müdürler sürekli olarak değişebiliyor. Bu değişim kararları alınırken öğrencilerin de bunda karar vermesi gerekiyor. Öğrencilerin de görüşlerinin alınması gerekiyor" diye konuştu.

6/A sınıfından Sinem Öztürk ise şöyle konuştu:

"İsteyen 'Evet' diyebilir, isteyen 'Hayır' diyebilir. Ben müdürümüzden memnun olduğum için 'Evet' dedim. Yerine başka bir müdür gelirse, bunları yapmayabilir. Böyle bir uygulamayı herkesin yapması gerekiyor. Gayet doğru bir karar. Müdürümüz kendisinden memnun kalıp-kalmadığımızı bu şekilde değerlendiriyor. Memnun değilsek, daha iyi şeylere yöneltebiliriz."

OKUL AİLE BİRLİĞİ ÜYELERİ MÜDÜR DAYE'Yİ TEBRİK ETTİ

Öğrencilerin değerlendirmesinin önemli olduğunu belirten Okul Aile Birliği Üyesi Birsen Yeşer, "Aslında bu medeni bir cesaret bence. Keşke her yıl yapılsa.. Çünkü çocukların memnuniyeti çok önemli... Sadece onların söylediğine göre değil belki ama, bir çocuğun idarecisini sevmesi çok önemli. İdarecisinden korkmuyorsa, onunla düşüncelerini paylaşabiliyorsa çok güzel... Müdürümüzü bu konuda medeni cesaretinden ötürü tebrik etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

OKUL BAŞKANI FURKAN GÜLSEVER OLDU

Öte yandan öğrencilerin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini desteklemek amacıyla Okul Öğrenci Meclisi seçimleri gerçekleştirildi. Okul Meclisini oluşturan sınıf temsilcilerinin seçimleri geçen hafta tamamlanmıştı. Temsilciler arasından 5-6-7-8'inci sınıflardan 14 öğrenci Meclis Başkanlığa aday oldu. Öğrencilerin etkili bir şekilde yürüttüğü propaganda süreci sonunda 380 öğrencinin oy kullandığı seçimde, Meclis Başkanlığına 65 oyla 8/A sınıfından Furkan Gülsever seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi