Tarih Öğretmeni Sinem Kutlu, 6 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazanarak Karaelmas Mesleki ve Anadolu Lisesine Okul Müdürü olarak atanarak görevine altı sene sonra iade edildi.

6 yıldır eşinin hukuk mücadelesine azimli bir şekilde devam ettiğini belirten Ahmet Kutlu "Bu gün gelinen noktada üst mahkemenin verdiği karar sonucu görevine iade edilen eşimi, gösterdiği hukuk mücadelesi azmi kararlılığı adına kutluyorum. Akıttığı gözyaşları ve haksızlıklar karşısındaki acısını ise çektirenlere havale ediyorum" dedi.

Ahmet Kutlu, eşinin yaşadığı süreci şöyle anlattı;

"Eşim Sinem Kutlu hukuk mücadelesini kazanarak Karaelmas Mesleki ve Anadolu Lisesine Okul Müdürü olarak atanarak görevine altı sene sonra iade edilmiştir. 14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Torba Kanunla, şube müdürlüğü dışındaki tüm idari kadrolar görevden alınmıştı. Eşimle bir ay bile çalışmamış şube müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü düşük puan vererek eşimin görevden uzaklaştırılmasına sebep olurken 'hak hukuk vicdan' rafa kaldırılmış ardından eşimin açtığı her dava sonrası tekrar değerlendirmeye adı altında düşük puan vererek tam altı sene bu süreci sürdürerek görevden uzaklaştırmışlardır. Bu gün gelinen noktada üst mahkemenin verdiği karar sonucu görevine iade edilen eşimi, gösterdiği hukuk mücadelesi azmi kararlılığı adına kutluyorum. Akıttığı gözyaşları ve haksızlıklar karşısındaki acısını ise çektirenlere havale ediyorum. Haklı mücadelemizde başından son güne kadar bize destek olan ve başarımızda imzası bulunan Sayın Avukatımız Hakan Topatan'a ve Eğitim Sen eski Şube Başkanımız Orhan Yılmaz 'a teşekkür ediyorum."