İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekipleri il ve ilçelerde okul kantinleri, pansiyonlar, yurt yemekhaneleri ve okul çevresinde bulunan gıda işyerlerinin kontrol ve denetimler yaptı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Okullarda ve çevresinde öğrencilerimizin yoğun olarak alışveriş yaptığı gıda işyerlerinde asgari teknik ve hijyenik şartlarının denetimleri yanında, işyerlerinde bulunan gıda ürünlerinin muhafaza koşulları, son tüketim tarihleri ve mevzuata uygunluklarına bakılmaktadır. Eğitim ve öğretim yılı boyunca bu tür işyerlerine genel ve özel hijyen esasları başta olmak üzere mevzuata uygunluğu açısından denetimlerimiz artarak devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, okul kantinleri ve yemekhaneler gibi yoğunluk yaşanan işletmelere yönelik olarak 5996 sayılı Kanun kapsamında eğitim öğretim yılı boyunca denetim ve kontrollerin hız kesmeden devam edeceğini, mevzuata aykırı faaliyet gösteren işyerlerine gerekli uyarı ve yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi